Začátek nového vztahu většinou zatřese se zajetým režimem

20.07.2020 | Vztahy

Když jste single, makáte na sobě. Chodíte do posilovny, hlídáte si jídelníček a celkově se o sebe staráte. Co se stane, když potkáte novou lásku? Jednoznačně polevíte a začnete se zakulacovat! Rizikové jsou přitom hlavně bezesné noci! Jak se vůči tomu bránit?

První romantické schůzky jsou báječné. On si dá dvěstěgramový steak se smaženou přílohou, vy, protože se ještě držíte, zeleninový salát s grilovaným kuřecím masem. Slovo dá slovo, skončíte v posteli a navážete spolu trvalejší vztah. Pro vaši postavu je to však nebezpečné!

Studie uskutečněná na 8 tisících lidí, jejíž výsledky uveřejnila americká Severokarolínská univerzita v Chapel Hill, odhalují, že v počátečních stadiích nového vztahu většina párů přibere více než 6 kilo! Jedinci jednoduše zpohodlní a povolují ve svých návycích a rituálech, ať už se jedná o cvičení či o jídlo. Nebuďte další na řadě a svoje křivky si pojistěte. Jak?

Uzavřete dohodu

Dobrý vztah je postaven na otevřené komunikaci. Dělá-li vám problém, že partner navštěvuje stánky s rychlým občerstvením a nezřízeně se před vámi cpe, řekněte mu, že vám takové pokušení nedělá dobře. A pokuste se najít nějaký kompromis. Můžete na něj počkat o ulici vedle, můžete střídat restaurace a o víkendech být aktivní – společně. Zkrátka najděte způsob, jak se nástrahám negativně ovlivňujícím vaši postavu vyhýbat. Ostatně, je to super příprava na zdravý a spokojený vztah.

Podporujte svůj zaběhnutý denní režim

V noci jste se milovali a ráno se vám nechce vstávat. Za poslední týden je to už potřetí, přitom jinak tuto dobu trávíte v posilovně. Pohyb lze nahradit i v odpoledních hodinách, ale strava si žádá trochu víc plánování. Každý večer se ujistěte, že máte co snídat. Noste u sebe proteinový prášek, před odchodem z domu do tašky přibalte ovoce a ořechy. V ledničce u nového partnera schovávejte mléčné výrobky, konzervované ryby nebo luštěniny. Je to rozhodně lepší, než ve tři v noci (po vyčerpávajícím milování) sahat po čokoládě.

Motivujte se

Co chcete dodržovat, to mějte na očích. Jakmile vypijete lahev vody, okamžitě ji znovu doplňte a postavte na stůl. V autě/v předsíni bytu/ve větší kabele mějte náhradní oblečení do posilovny. Vyhnete se tak výmluvám typu „na sport tu nic nemám“.

Přihlížejte k osobním potřebám

Pochopitelně, že je nejlepší, když se s partnerem dohodnete na nějaké zlaté střední cestě. Každý z vás má na cvičení vyhrazené určité dny? Pátky si chodíte zaběhat? Paráda, akorát ne vždycky to takhle funguje. Pokud čerstvá láska nepatří k těm typům, co o sebe po všech stránkách pečují, můžete tvrdě narazit.

On večer pije pivo nebo víno, miluje tučná a smažená jídla, zatímco vy nic z toho nepreferujete? Sice to trochu zabolí, ale i tak tu je pár možností. Připravujte stejná jídla, avšak jedno z nich (to vaše) odlehčete. Partner si dá smažený sýr s hranolkami, vy sýr s menším podílem tuku a pečený v alobalu. Jako příloha poslouží zelenina a vařené brambory. Do skleničky na víno lijte neperlivou vodu s citronem, popřípadě si samotné víno co nejvíc řeďte.  Pamatujte. Vaše volba, vaše zásady, váš úspěch.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat