Nevěrní muži jsou náchylní k srdečním onemocněním

Říká se, že dobře utajená nevěra může soužití i prospět. Ovšem zřejmě to záleží na tom, kdo se jí dopustí. Hlavně muži by měli počítat s tím, že jim chvilka zakázané vášně přijde zatraceně draho!

I když to nezní příliš optimisticky, pravda je, že nevěra ke vztahům tak nějak patří. A statistiky jsou toho důkazem. Vyplývá z nich totiž, že zkušenost s mimomanželským poměrem má zhruba 30 procent žen a 50 procent mužů (1). Ne všichni za to ale platí stejnou cenu. Kdo riskuje jen výčitky svědomí a komu jde o holý život?

Chceš přežít? Neriskuj

Závěry italské studie (2) zveřejněné v magazínu The Journal of Sexual Medicine praví, že muži, kteří podvádějí své manželky, jsou výrazně náchylnější k rozvoji kardiovaskulárních chorob, které mohou být příčinou jejich předčasného úmrtí. Někdo by si možná řekl, že to jen potvrzuje pravdivost rčení o božích mlýnech, ovšem souvislost mezi infarktem a návštěvou cizí postele rozhodně není tak poetická. Proč jedno souvisí s druhým? Podle vědců realizujících tento kontroverzní průzkum za tím stojí hned několik faktorů (2).

Výběr milenky jako kámen úrazu

Tím prvním a dost možná i nejčastějším aspektem je věkový rozdíl. Pánové si prý v drtivé většině případů hledají výrazně mladší milenky, kterým fyzicky prostě nemohou stačit – ale samozřejmě se o to s vypětím všech sil snaží. Dalším důvodem bývá samotné vzrušení, jež hříšníci při ochutnávání zakázaného ovoce pociťují (2).

Dochází při něm ke zvýšení krevního tlaku i srdeční frekvence, což ovšem zlenivělý kardiovaskulární systém nemusí „ustát“. Když se k tomu přidá také nadměrná konzumace alkoholu i luxusního jídla, které nabízí hotelová služba, srdeční katastrofa na sebe nenechává dlouho čekat. Už tohle samo o sobě poměrně jasně vykresluje, jak se cizoložství dokáže vymstít. Jenže je tu ještě jedna věc, a to psychická stránka (2).

Lítost jako třešnička na dortu

Mimomanželský sex je dobrodružný, živočišný, mnohdy trochu vulgární a pořádně vášnivý. Tedy alespoň ve chvíli, kdy probíhá. Ovšem každá sranda jednou končí. Reálný návrat k zákonité manželce zrádcům často způsobuje stres i tíživé pocity viny. Ani tohle srdci dvakrát nesvědčí – a už vůbec ne v případě, že se to děje častěji. A proto italští experti radí silnějšímu pohlaví, aby zůstávalo v bezpečné domácí zóně a milostným povyražením zbytečně neohrožovalo svůj život (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3648986/, (2) www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(15)34000-5/fulltext, (3) názor autora 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat