Chyby zamilovanosti: 4 nej přešlapy v době opojení láskou

15.08.2012 | Vztahy

Začátek každého (nebo alespoň téměř každého) partnerského vztahu je krásný. Jsme zamilovaní, šťastní, vznášíme se v oblacích… Ovšem někdy to trochu přeženeme. Jakých chyb se pod „tíhou“ lásky dopouštíme?

Už je i vědecky potvrzeno, že se zamilovaný člověk chová jinak než normálně. A i kdyby na tento jev žádná studie neexistovala, stejně bychom to věděli (kdo to nezažil na vlastní kůži, se s bláznivě zamilovanou osobou jistě někdy setkal).

Jenže v tomhle zamilovaném opojení děláme také řadu hloupostí. Které jsou ty nejčastější?

1.   Až moc sdílný FB

Sociální sítě jsou něco, s čím si lidé jen o pár let starší vůbec nemuseli dělat hlavu. Ovšem naše generace už s nimi musí počítat. A právě sociální síť se může stát příčinou první vážnější neshody mezi dvěma zamilovanými. To když se jeden z nich o své nadšení z nového partnera dělí se svými přáteli až příliš.

Takže – je jasné, že chcete vykřičet do světa, že konečně někoho strašně moc milujete, že je to ten nejbáječnější muž/ta nejbáječnější žena na planetě, ale někteří lidé nejsou právě nadšení, když z jejich životů vytváříte on-line reportáže, tedy když uveřejníte každou jejich fotku, co se vám povede ulovit (tady je XY se psem, tady je pes XY, to je kartáček XY, tady je náš první společný výlet, druhý společný výlet, první večeře venku, první večeře doma atd.), šestkrát denně napíšete nějaký šíleně zamilovaný a velmi intimní status, zkrátka si to „vykřičení zamilovanosti do světa“ vezmete moc k srdci…

A ještě jedna poznámka – nemusíte tím znechutit pouze svého nového partnera/novou partnerku, ale také své přátele…takže – v přeneseném slova smyslu – zabijete dvě mouchy jednou ranou…

2.   Až moc velký spěch

Samozřejmě, že člověk ve stavu nejvyšší zamilovanosti nemyslí na to, že by slibně se rozvíjející vztah mohl skončit. To by bylo i docela podezřelé. Ovšem ještě než po dvou týdnech začnete plánovat svatbu, vážně přemýšlet o společném bydlení nebo počtu dětí, jež si spolu pořídíte, ujistěte se, že váš protějšek chová k vaší osobě stejně silné city. A takhle velké a zásadní životní kroky nepodnikejte unáhleně – jednak si počkejte, až budete opravdu jistí, jednak se nesnažte svého partnera/partnerku takhle rychle do něčeho tlačit. To by vůbec nemuselo skončit dobře.

3.   Až moc velká závislost

Ačkoli cítíte, že byste se svým novým partnerem/svou novou partnerkou chtěli strávit každou volnou minutu, v noci i ve dne, nezapomínejte, že po světě chodí i jiní lidé. A někteří z nich jsou dokonce vaši dlouholetí přátelé! Vaši kamarádi samozřejmě pochopí, co se s vámi děje, ale to, že je přehlížíte, nebudou brát s nadhledem navždycky. Takže si vyjděte občas i s přáteli.

4.   Až moc velká očekávání

To, že je nový partner/nová partnerka středem vašeho vesmíru, ještě neznamená, že by z vás měli udělat jedinou osobu, s níž se chtějí stýkat a s níž chtějí trávit čas. I oni mají své přátele a koníčky. To, že se v pátek večer rozhodl jít s přáteli na fotbal/rozhodla vyrazit s kamarádkami na kafe, ještě neznamená, že mu/jí na vás nezáleží! Každý člověk potřebuje čas pro sebe a své zájmy, nezapomínejte na to. A nenuťte svůj protějšek vybírat si mezi vámi a jeho přáteli!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:27
307 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:20
141 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:16

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat