Před svatbou by měla nejdříve nastat šťastná doba předsvatební

Jak dlouho byste spolu měli tvořit pár, než se rozhodnete vzít? Experti na vztahy vypracovali na základě poznatků z praxe teorii…

Plánujete si s partnerem v blízké budoucnosti říci své ano? Pak byste měli nejdříve asi zjistit, jestli na to jste už doopravdy připravení.

Jak dlouho čekat

Experti na vztahy doporučují, aby páry spolu byli ve vážném vztahu alespoň dvanáct až osmnáct měsíců, než se rozhodnou udělat další krok. Je to údajně průměrná doba, kterou člověk potřebuje, než odezní takzvaná doba čerstvé zamilovanosti. Vědecké výzkumy totiž ukazují, že přísloví „láska je slepá“ se bohužel zakládají na pravdě. V první fázi vztahu, kdy si o tom druhém myslíme, že je naprosto super a úplně bez chyby, jsou totiž redukovány určité funkce mozku, díky nimž to více či méně špatné na partnerovi nevidíme.

Vyjasněte si alespoň to základní

Aby váš sňatek vydržel dlouho, doporučují experti, abyste si s partnerem vyjasnili svoje životní postoje a názory ještě před svatbou. Je velmi důležité, abyste se seznámili i s další, hlubší, vrstvou vašeho partnera. Chcete děti? Kde a jak chcete bydlet? Jak budete nakládat s financemi? To všechno jsou věci, které jsou pro dlouhodobé společné bytí enormně důležité.

Zamezte nemilým překvapením

Abyste jednoho dne nebyli překvapení reakcí svého manžela, zjistěte ještě s předstihem, jak reaguje například ve vypjatých situacích. Jak se vyrovnává s životními výzvami a překážkami? Se stresem nebo změnami? Potřebuje ve vypjatých situacích více pozornosti a lásky, nebo je to právě naopak? Nečekané těžké situace mohou tak vést k opravdu vážným problémům v manželství. Připravit se na ně ale můžete dostatečně dlouhou dobou strávenou ve vztahu. Jako u všeho, i v manželství a přípravě na ně tak platí: Těžko na cvičišti – lehko na bojišti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat