Jste opravdu dobrá kamarádka? Otestujte se!

05.10.2012 | Vztahy

O přátelství mezi ženami koluje hodně mýtů, někteří (a především muži) tvrdí, že vůbec neexistuje. To je samozřejmě nesmysl. Ale jak se vlastně pozná opravdu dobrá kamarádka?

Není to vlastně žádná věda. Tu nejlepší kamarádku charakterizuje ve vztahu k vám několik vlastností. Tak třeba:

Nikdy vám nelže

Když se jí zeptáte, zda vám ten či onen kousek oblečení sluší, co si myslí o vašem novém účesu, jak se jí jeví váš nový potenciální partner nebo ji požádáte o radu, zda máte vzít novou práci, nikdy by vám neměla říkat jen to, co si myslí, že byste chtěla slyšet. A to platí i pro vás. Pokud je mezi vámi a vaší nejlepší kamarádkou opravdové přátelství, vždycky k ní budete maximálně upřímná. Ovšem nepříjemnou pravdu podáte tak, aby cítila vaši podporu.

Naslouchá vám

A vy jí – nejen když ji požádáte o radu (jak jsme nastínili v předchozím odstavci). Pokud vám například svěří, že se jí nelíbí, jak s vámi jedná váš partner, minimálně zpozorněte. Určitě vám nechce ublížit, jen vás varovat. Ani vy si nenechávejte vážnější témata a obavy pro sebe – i když rozhovor na takové téma nebude dvakrát příjemný (ani pro vás, ani pro ni), pusťte se do něj!

Kultivuje vás

Tedy samozřejmě v přeneseném slova smyslu. Zkrátka vás ovlivňuje svými názory, tak jako vy rozšiřujete její obzory o ty své. Že jste nejlepší kamarádky, nutně neznamená, že musíte sdílet všechny své koníčky apod. Ale rozhodně se ovlivňujete. A platí to i o životních postojích a filosofiích, názorech na život, na politiku, na umění…

Ochraňuje vás

Každý dělá v životě spoustu chyb. A nejlepší kamarádka vám pomůže se s nimi vyrovnat a překonat je. Nebo vás před nimi varuje. Za ta léta jste na sebe tak napojené, že stačí malé gesto, pohled nebo pár slov, a máte obě jasno.

Nemá před vámi zábrany

Kolik lidí vás – kromě rodičů, partnera a nejbližších příbuzných – vás v životě vidělo snad v každé situaci? Smát se, plakat, rozčílenou, šťastnou, opilou, nemocnou, na vrcholu nebo i úplném dně… Pravděpodobně vaše nejlepší kamarádka. A nejspíš i vy ji. Navzájem se svěřujete s každou maličkostí, hodně času trávíte spolu. A vůbec vás nenapadne strávit dvacet minut předtím, než má přijít, česáním, líčením a vybíráním toho nejlepšího oblečení. Ani se před ní nesnažíte zakrývat své emoce. Tak jako ona před vámi – a vám není takové sdílení emocí nepříjemné (tak jako by pravděpodobně bylo u někoho, s kým nemáte tak blízký vztah).

Říká vám legračními jmény

Tohle muži většinou nepochopí, ale kamarádky se oslovují spoustou zdrobnělin a jmen. Zlatíčko, miláčku, broučku, žádné z těchto oslovení vás nezarazí. A na jazyk vám rovněž přijdou úplně sama.

Vidí společnou budoucnost

Žertujete společně o tom, jak budete za 40 let na lavičce v parku krmit holuby a nadávat na „tu dnešní mládež“? Vidíte své děti (i když ještě žádné ani jedna nemáte), jak si hrají na písku a později mají svatbu? Prostě počítáte s tím, že tu vaše kamarádka pro vás bude i v budoucnosti, ať se stane, co se stane. Tak, jako vy pro ni.
TIP Bety:
Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat