Moje kamarádka žije s blbcem…

10.07.2012 | Vztahy

Tedy v přeneseném slova smyslu. Možná už se vám také stalo, že se vaše kamarádka zamilovala do muže, kterého vy – slušně řečeno – nemůžete vystát. A zatímco ona se vznáší v oblacích, vy přemýšlíte, jak udržet přátelství, které vás pojí už tak dlouho…

Připadá vám tahle situace povědomá? Vězte, že takhle už ztroskotalo mnoho přátelství. Je totiž velmi těžké sdílet s někým radost, pokud ji necítíte, dlouhodobě se přetvařovat, ale na druhou stranu není dobré ani vyrukovat s pravdou ven („Zbláznila ses? S TÍMHLE chceš strávit svůj život?“ – vidíte, nezní to dobře).

Výjimka pro upřímnost

V podstatě by nám mohlo být jedno, koho si naše nejlepší kamarádka vybrala za partnera (tedy pokud to vysloveně není zločinec, násilník, alkoholik apod.). To, co nám tak vadí, je změna, jíž jsme svědky a která u ženy, s níž jsme se znaly málem od první třídy, přirozeně nastane. Každý vztah nás nějak ovlivní a poznamená, a tak bezmocně sledujeme, jak se naše kamarádka mění v ženskou verzi „toho chlapa“. A pak je tu ještě jeden, poměrně častý důvod, proč nám nový vztah tolik vadí – to když svou drahou polovičku vaše kamarádka bere v podstatě všude s sebou, a vy se tak můžete rozloučit s dámskými jízdami u lahve červeného nebo třeba konvičky čaje.

Jak už jsme naznačili, vyrukovat s pravdou ven, i kdybyste to učinily opravdu jemně a opatrně, se může do vašeho přátelství promítnout hodně negativně. Jistě, upřímnost je důležitá v každém vztahu, přátelství nevyjímaje, ale tady se vám může vymstít. Jen si představte, jak byste se cítily, kdyby vám vaše kamarádka sdělila (a je jedna jak zaobaleně), že váš vyvolený je podle jejího názoru blbec, macho, manipulátor, sukničkář, že ho nemůže vystát a že si myslí, že máte na to, abyste svůj život sdílela s někým mnohem lepším. Asi byste nebyly moc rády…

Jednak takovým „přiznáním“ stavíte kamarádku do situace, kdy ji vlastně nutíte si vybrat mezi vámi a jejím partnerem, jednak vlastně pomlouváte člověka, jehož miluje. A to je takový začátek konce vašeho přátelství… Ne že by vám vychrstla do obličeje víno (nebo jakýkoli nápoj, co zrovna drží v ruce) a odkráčela, ale začnete se pomalu odcizovat – už budete vždycky jen „ta, co nemá ráda mého muže“.

Pokud je problém jen v tom, že se vaše kamarádka nemůže od svého partnera odpoutat a bere ho prakticky všude s sebou, pak máte lepší výchozí pozici – tady většinou stačí naznačit, že se vám docela stýská po všech těch dámských jízdách apod., a že i když je fajn trávit čas občas ve třech, byly byste rády, kdybyste ho mohly zas trávit i jen ve dvou. Pokud to podáte opravdu mile, možná ubude příležitostí k setkávání, ale ne o tolik, a co je hlavní – přátelství vám zůstane.

Trocha trpělivosti neškodí

Zkuste se zamyslet i samy nad sebou – co když panu XY třeba křivdíte? Jistě, máte o něm své informace, možná ho i znáte z dřívějška a ta poslední večeře, co jste všichni tři absolvovali, byla prostě fiasko, ale třeba soudíte příliš rychle. Ne, nemusíte se nutit mít partnera vaší kamarádky rády, ale zkuste mu dát šanci proto, že si ho vybrala právě osoba, ke které máte tak blízko.

Možná, až se poznáte trochu lépe, vám najednou dojde, proč je do něj zamilovaná až po uši – a i když vy byste pro něco takového láskou k muži rozhodně nezahořely, snažte se její rozhodnutí respektovat.

Třeba zjistíte, že on miluje úplně stejně ji, že se spolu skvěle doplňují, že je s ním vlastně šťastná. Ano, změnila se a už to nejspíš není ta holčina, se kterou jste na střední trávily každou chvilku volného času. Ale člověk se mění. Asi to bude chvíli trvat, ale zvyknete si. Takové přátelství za tu trochu snahy stojí.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat