Holky, na slovíčko... Těchto 5 věcí byste měla vědět o vibrátoru

13.06.2012 | Sex a vztahy

Vznikl jako „terapeutický prostředek na ženskou hysterii“, dnes je snad nejoblíbenější erotickou hračkou. A zaslouženě. Co by každá žena měla o vibrátorech vědět (ať už je jeho hrdou majitelkou či jeho koupi zvažuje)?

1.    Vibrátory jsou dobrá věc.

A za touhle obecnou větou se skrývá celá řada významů. Tak jednak dovolují ženám „užít si“ i bez přítomnosti muže, jednak se díky nim lépe naučíme znát své tělo a navíc prospívají našemu zdraví. Ano, je to tak. Studie prokázaly, že u žen, jež pravidelně používají vibrátor, existuje větší pravděpodobnost, že budou pravidelně a ve stanoveném termínu navštěvovat gynekologa a více se zajímat o zdraví svých reprodukčních orgánů.

2.    Není pravda, že je muži nesnášejí.

Pokud máte pocit, že musíte svou hračku před partnerem skrývat, klidně můžete stud i obavy odhodit! Většina mužů považuje vibrátor za docela normální věc a nevadí jim, pokud jej jejich partnerka vlastní a používá. Spousta z nich dokonce umělého pomocníka ráda využívá v rámci předehry ke vzrušení své partnerky!

3.    Zajistí lepší sex.

Jak jsme naznačili hned na začátku – díky vibrátoru žena dokonale pozná své tělo, ví, co ji vzrušuje, a své poznatky může velmi dobře zúročit při milování s partnerem. V jednom průzkumu vyšlo najevo, že ženy, které používají vibrátor alespoň jednou měsíčně, uvádějí větší sexuální uspokojení než ostatní ženy, lepší zvlhčení pochvy a silnější orgasmus.

4.    Vyžadují péči.

Tedy ne, že byste se o něj musela nějak přehnaně starat, ale je rozhodně nutné dodržovat základní hygienické návyky a vibrátor před použitím (a samozřejmě i po něm) pořádně očistit. Prodávají se sice speciální emulze, ale úplně stejně dobře si vystačíte s vodou a mýdlem.

5.    Nejsou nesmrtelné.

Ani ten nejdražší vibrátor vám nevydrží na celý život. Obecně se dá říci, že obyčejné, levnější kousky vydrží asi tak rok (záleží samozřejmě na četnosti používání apod.). Pokud vlastníte hračku gelovou nebo gumovou, ani byste ji déle než rok používat neměla – tyto materiály jsou náchylnější k osídlení bakteriemi, což by mohlo vést k nepříjemné vaginální infekci, a to i přesto, že je pečlivě umýváte. Každopádně – po roce dobré služby mají i vibrátory nárok na odpočinek. A vy na novou hračku…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat