5 kroků, jak ztratit kamarádku

27.09.2012 | Vztahy

Říká se, že opravdové přátelství vydrží celý život, ale mezi námi – není zas tak těžké ho umořit. Stačí k tomu poměrně málo.

Krok č. 1: Výplň volného času

Celé týdny jste se ani neozvala, ale jakmile se váš partner chystá na služební cestu nebo víkend, už žhavíte mobil, abyste si s kamarádkou domluvila večeři nebo kino. Věřte, nedá jí mnoho práce vypozorovat, že vám vlastně slouží jen jako výplň času, s nímž si nevíte rady a v němž nechcete být sama.

Krok č. 2: Já, já, já…

Mezi kamarádkami nejsou hodinové telefonní hovory ničím výjimečným, ovšem pokud 90 % času mluvíte vy, aniž byste se zeptala, jak vlastně žije ona, těžko se tomu dá říkat konverzace. A takové chování člověka brzy přestane bavit… Důležité je i umět naslouchat a pustit druhého člověka ke slovu!

Krok č. 3: My tohle, my tamto

Ať se vás kamarádka zeptá na cokoli, mluvíte v množném čísle. Ta nová restaurace? Moc se nám tam líbilo! Vybrali jsme skvělý závěs do koupelny! Moc jsme si včera pochutnali na sushi! A tak dále. Je samozřejmě skvělé, že jste ve vztahu šťastná, ale zkuste se na chvíli oprostit od onoho „my“ – vaše kamarádka chtěla jít na kafe s vámi, ne i s vaším partnerem (který navíc ani není přítomný, že…).

Krok č. 4: Hlavně to nikomu neříkej!

Svěřit někomu, byť nejlepší kamarádce, tajemství, jež není vaše, ale někdo vám jej prozradil a výslovně vás požádal, abyste je nešířila, může být dvojsečné. Jistě, dáváte tím najevo, jakou důvěru v kamarádku máte, ale zároveň tím dokládáte, že se vám vlastně nedá věřit. Kamarádka si napříště rozmyslí, než se vám s něčím svěří. A ztratit něčí důvěru je cesta do pekel.

Krok č. 5: Koukej, jak jsem důležitá!

Neustálá sebechvála a chlubení se úspěchy se také druhému brzy omrzí. Navíc si uvědomte, že na dobrou kamarádku nepotřebujete vytvářet dobrý dojem! Přílišné zdůrazňování vlastní důležitosti přátelskému vztahu dvakrát nesvědčí. Hlavně by to mohlo budit dojem, že se snažíte dát najevo, jak nedůležitá je oproti vám vaše přítelkyně…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

194 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:56
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat