Nízká hladina testosteronu může z partnera udělat pěkného otravu

10.03.2021 | Vztahy

V poslední době vám partner vyčítá i naprosté maličkosti, kterých by si jinak vůbec nevšiml. Celkově vám přijde takový podrážděný a jinačí. Co se s ním děje? O milence a potížích v práci to rozhodně být nemusí. Klesá mu hladina testosteronu, což se pozná podle několika dalších signálů!

Všichni lidé mají v sobě hormony, které cestují krevním řečištěm a poskytují orgánům důležité signály o funkci těla. Některé z nich jsou známé jako androgeny. Když muži dosáhnou puberty, začne se v jejich varlatech produkovat hlavní androgen nazývaný testosteron. U většiny mužů dosahuje hladina jeho vrcholu mezi 20. a 30. rokem. Pak začne klesat. Jak se to projevuje? Tohle už z domova nejspíš znáte!

Únava

I když partner dostatečně spí, zmáhá ho únava. Je tomu tak proto, že nedostatek testosteronu je přímo spojen s podstatným poklesem energie, což se projevuje i v posteli – sexuální frekvence již není tak pestrá jako kdysi. Upřímně? Partner vás jako milenku dokonce může i odmítat.

Výkyvy nálady

Mezi příznaky ubývajícího testosteronu patří stres, úzkost, podrážděnost, a dokonce deprese. Partner se s vámi může hádat častěji než obvykle, bývá citlivý na věci, které ho normálně nechávají chladnými, vybuchuje a následně se za to omlouvá.

Erektilní dysfunkce

Když už konečně dojde na sex, přichází další rána. Vysíláním klíčových signálů do mozku a tkáně penisu pomáhá testosteron s produkcí oxidu dusnatého. To nastartuje chemickou řetězovou reakci, díky níž se penis vztyčí. Pokud však máte nízkou hladinu testosteronu, objevují se problémy s dosažením nebo udržením erekce. Testosteron navíc pomáhá při produkci spermatu, takže i snížení jeho objemu poukazuje na potíže.

Změna vzhledu

Vypadávání vlasů, zvýšený břišní tuk a naopak snížení svalové hmoty. Tohle všechno poukazuje na fakt, že se hormon testosteron „postavil na zadní“ a zamával na rozloučenou. Jak nemilé!

Snížené mentální schopnosti

Zapomíná, přemýšlí, co vlastně říct, nebo se nemůže soustředit? Kognitivní funkce zahrnují kromě paměti i koncentraci, pozornost, rychlost myšlení a schopnost pochopení informací. Někteří odborníci je spojili s nízkou hladinou testosteronu, proto se může stát, že vám ráno partner přislíbí, že nakoupí, ale v poledne už o tom neví. Co s tím?

V dnešní době existují testosteronové gely, náplasti, tablety či injekce. Řešení se však nachází i v přírodě. Stimulaci testosteronu podporuje kotvičník zemní, peruánský ženšen, ale i ovoce, zejména banány, avokádo a jahody. Pak taky vejce, brokolice, česnek, špenát či mořské plody. Je také nutné hodně odpočívat, nestresovat se, dodržovat pitný režim a pravidelně sportovat. Díky tomu se do vaší ložnice vrátí lačný tygr!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat