Sebevědomější v 5 krocích. Je to snazší, než byste si myslely!

05.11.2012 | Vztahy

Občas se i ty nejsebevědomější z nás cítí nejisté. Jak si sebedůvěru zase navrátit? Je to snazší, než byste si myslely!

1.   Oblíbený outfit

Má-li člověk náladu pod psa, často nemá náladu vymýšlet, co si obléci. A to je chyba. Jestliže máte pocit, že jste tlustá, ošklivá a kdovíco ještě (což samozřejmě nejste!), vytáhněte ze skříně své nejoblíbenější kousky, v nichž se obvykle cítíte skvěle. Zvednete si náladu i sebevědomí (proč byste zrovna dneska měla v oblíbených šatech vypadat špatně, když vám jindy tak sluší?).

2.   Usmívat se!

Jistě, zpočátku bude úsměv na vaší tváři tak trochu přetvářkou, ale jak říkají Angličané: „Když se usmíváš, celý svět se usmívá s tebou“. A platí to do puntíku. Když na svém obličeji vykouzlíte úsměv, ostatní na něj budou reagovat podobně. A vy se budete cítit lépe.

3.   Dobré skutky

Podržte sousedce v domě dveře. Kupte kolegyni z práce kafe. Pusťte v autobuse sednout staršího pána nebo paní. Zaneste vyřazené oblečení do charitativní organizace. A tak dále. Pokud vykonáte nějaký dobrý skutek, budete spokojenější sami se sebou – a tím i sebevědomější.

4.   Co ráda děláte?

Věnujte alespoň chvíli svého volného času činnosti, která vás naplňuje. I kdyby to mělo být sledování oblíbeného filmu, navaření pro celou rodinu, oběhnutí jednoho či dvou bloků nebo okopání zahrady. Tím, že budete dělat, co vás baví a co vám jde, si budete připadat šikovnější a budete spokojenější.

5.   Odpočinek

Stres a úzkost naše sebevědomí poměrně úspěšně podkopává (společně s naším psychickým i fyzickým zdravím). Proto je důležité umět pořádně relaxovat. Zkuste třeba jógu, masáž nebo jen voňavou koupel a příjemný večer s knihou. Budete klidnější, odpočaté a velká část nejistot zmizí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat