Tlustá, ošklivá a nešika aneb Přežijte „den blbec“ bez újmy

Každá žena se jednou dvakrát do měsíce probudí s intenzivním pocitem, že je tlustá, ošklivá, neohrabaná a že by bylo nejlepší zůstat doma, protože to nezlepší žádné oblečení ani make-up, že nestojí za nic a že zalézt někam do jeskyně by asi tak bylo nejlepší řešení.

Američané takovým dnům přezdívají „fat days“, tedy „tlusté dny“ – právě proto, že si v nich žena přijde naprosto neatraktivní a tlustá (ačkoli ani jedno z adjektiv ji rozhodně necharakterizuje). Nepomůže přesvědčování okolí, jen máloco jí zlepší náladu.

Pokud se do takového dne probudíte, musíte s ním začít bojovat především samy v sobě. Přece není možné, aby vám zrcadlo jeden den říkalo, že je všechno v nejlepším pořádku, a druhý den bylo vše naopak. Není snadné se o tom přesvědčit, je potřeba vytvořit určitou strategii. Poradíme vám, jak na to.

Zvýrazněte přednosti

I v takovýchto dnech, kdy jste přesvědčená, že jste ošklivá a tlustá, jistě víte, že máte například krásné oči, husté a lesklé vlasy, pěkně tvarované nohy, výrazné rty, úzký pas… Zkrátka se zaměřte na tu jednu část svého těla, jež vám může dodat sebevědomí. Tu se pak snažte zdůraznit. Oblečení volte tak, abyste zdůrazněný prvek „nepřebila“.

Vyberte něco pohodlného, ale elegantního…

V takové dny neexperimentujte s oblečením – vytáhněte ze skříně nějakou klasiku. Nadčasovou, jednoduchou, elegantní, která vám zvedne sebevědomí. Doplňte ji pěknými botkami. V klasických šatech a lodičkách na vysokém podpatku budete sebevědomější než v džínech a obnošeném tričku – prostě se musíte postavit onomu pocitu, že „na tom vlastně nezáleží, co mám na sobě, když jsem tak strašná“ (protože nejste, to je jen „den blbec“).

… a experimentujte s doplňky

Jak jsme již napsali výše, oblečení by v takových dnech mělo být co nejjednodušší. To ale neznamená, že by mělo být nudné. Naopak! Pomozte si doplňky, které váš outfit zvýrazní a ozvláštní. Samozřejmě byste to neměla přehnat, ale nebojte se originality!

Zítra bude líp

Pamatujte, je to jen jeden den. Nepoddávejte se pocitu, že za nic nestojíte – zítra bude všechno jinak!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat