Když je tchyně proti vám

11.07.2023 | Vztahy

Vztah snacha a tchyně je velmi komplikovaný a křehký. Dost často bývá zdramatizovaný žárlivostí, nepochopením nebo jiným problémem, který kazí rodinnou pohodu. Možná, že antipatie ze strany své „druhé matky“ cítíte, ale co když nedává úplně jasné signály? Takhle poznáte, jestli se v ní (ne)pletete!

Matka vašeho partnera v sobě možná živí zášť, a to hned z několika důvodů. Její syn už na ni nemá tolik času jako dřív, také jste v jejích očích nevhodnou partií (přece jen si představovala někoho jiného), nebo jen jednoduše není připravená zbavit se myšlenky, že ten chlapík, o kterého se starala od plenek, si našel jiný objekt zájmu. Ať už je to cokoli, tahle znamení žárlivou tchýni dříve, či později prozradí!

Často mluví o bývalé partnerce svého syna

„Klára tyhle kytky milovala, to Klára by tohle zvládla, to s Klárou jsme se nasmály.“ Maminka vám předhazuje, že ta, která s Pepou chodila před vámi, byla lepší než vy. Zmiňuje se o ní před ním, snad aby mu připomněla staré „zlaté časy“, jež s ní strávil. Ano, máte pravdu, zatím, tedy než ji přesvědčíte o opaku, pro ni nejste dost dobrá.

Pomlouvá za vašimi zády

Do očí vám nic špatného neřekne, je jako med. Ale když za sebou zavřete dveře, nenechá na vás nitku suchou. Vadí jí tohle a tamto. Od známých víte, že zrovna nepatříte mezi její favoritky, ale jelikož se před synem nechce shodit, nechává si cukrkandlovou masku a úsměv od ucha k uchu. Tahle tchyně podává slušné herecké výkony!

Poskytuje nevyžádané rady

„Ty jsi do buchty nedala vanilkový cukr? Chyba. Příště tam nasypej dvě balení a pořádně vyšlehej bílky. Nemáš to teda moc nadýchané!“ V hláškách tohoto typu se mísí kritika v kombinaci se soutěživostí, dominancí a nadřazeností – tchyně vám chce ukázat, že toho ví víc než vy, je zkušenější, moudřejší, a tudíž může radit, aniž by se jí o to někdo prosil. Ani s tímhle prototypem to nebývá jednoduché.

Chová se nevděčně

Odvezete ji k lékaři, zajistíte pohoštění na narozeninovou oslavu nebo vyvenčíte psa. Pořád je to pro ni málo. Nevděčné chování je jednou z klasických vlastností žárlivé tchyně. Ona sice poděkuje, ale vy víte, že uznání, nebo dokonce pochvaly se od ní nedočkáte. Dobré skutky z vaší strany ignoruje, ale nedej bože, když si dovolíte ji odmítnout. Hned je oheň na střeše (potřebuje mít záminku).

Snaží se ukazovat v tom nejlepším světle

Když přijdete na návštěvu, vrátíte se o několik (desítek) let zpátky. Partnerovi je najednou asi tak pět let. Toxická tchyně okolo něj skáče, podstrojuje mu, přikyvuje, ve všem s ním souhlasí, často si s ním volá, aby udržovala kontakt a měla nejčerstvější informace z jeho života a vůbec si ho omotává okolo prstu. Snaží se mu totiž připomenout, jak byl šťastný, když mu u ní nic nechybělo. Touží, aby se k ní (rád) vracel.

Vůbec s vámi nepočítá

Přijdete si jako páté kolo u vozu. Partnerova matka vás přehlíží, vynechává ze společné konverzace, nezajímají ji vaše názory ani život jako takový. Jste pro ni vzduch. Znečištěný vzduch plný prachu a toxinů. I tak se jí ale pokuste pochopit. Až jednou vyroste váš syn, možná se nebudete chovat jinak…

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat