Textovky, které muže doslova zvedají ze židle

13.10.2021 | Vztahy

Muž a žena. Stejní i rozdílní. Aby jeden s druhým vyšel, potřebuje osobní prostor a odloučení, které pomáhá udržovat vztah naživu. Během chvilek, které partneři netráví spolu, si samozřejmě mohou psát. Jenže není textovka jako textovka. Některé z nich muži vyloženě nenávidí! Které to jsou?

Zprávy přes komunikační platformy jsou běžnou součástí dnešní partnerské komunikace. Bylo zjištěno, že mobilní telefonáty a textové zprávy ve vztahu snižují nejistotu, posilují lásku a závazek vůči partnerovi. Psaná komunikace ale musí mít určitou úroveň! Kdy vůči své drahé polovičce překračujete hranice? Tyhle zprávy vašemu muži dost lezou na nervy!

To ti nestojím ani za odpověď?

Ne, muž skutečně nechce nikomu nic vysvětlovat, když sedí s kamarády u piva, nebo opravuje starý, zarezlý motor. Má svoji chvilku klidu a o tu ho připravíte, když se začnete dožadovat odpovědi na vyřčenou otázku. Tenhle nátlak pro pány tvorstva nepředstavuje zájem o ně, ale buzeraci.

Ostatní jsou přednější, chápu

Partner si vyrazil ven, řeší pracovní zakázku, nebo vzal své dítě z předchozího vztahu na výlet. Jelikož se nějakou dobu nehlásí, přijde vám to divné. Vyčítavě mu napíšete, že ostatní jsou pro něj přednější než vy. Ale no tak, tohle nemůžete myslet vážně! Podporujte skutečnost, že má svůj život mimo vztah. Nebuďte příliš teritoriální.

Nevím. Rozhodni to ty

Žádá o radu, potřebuje znát váš názor, tápe. Neukazujte mu, že to neřešíte, ale přispějte svojí troškou do mlýna. Zkrátka a dobře, přestaňte ho nechat dělat všechna rozhodnutí. Mohlo by to v něm vyvolat dojem, že vás jeho (nebo vaše společné) problémy nezajímají.

Takže dneska ve tři. Opovaž se opozdit!

Ano, jste sice partneři, ale to vás neopravňuje nemít respekt k časovému harmonogramu svého muže. Respektujte ho a vždy se nejdřív s úctou zeptejte, jak to vidí, zda ho máte čekat před večeří nebo až po ní. Neorganizujte něco, co vám nepřísluší, působíte jako stíhačka, která o něm musí mít přehled stůj co stůj.

?

Otočte si to z druhé strany. V klidu si pijete kávu, když vtom vám pípne telefon. Ve zprávě není nic, jen otazník. Co tím básník chtěl říct? Tak vy se možná dovtípíte, ale muži takovou představivost nemají. Potřebují, aby se s nimi komunikovalo věcně a jasně. Na tyhle hádanky je neužije! Podobně to platí i u výroků typu „tohle jsi přehnal“. Pokud protějšek neví, o co se jedná, ale pouze hádá, vznikají ve vztahu zbytečně vyhrocené konflikty.

Zdroje: Názor autora, tandfonline.com






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat