Když není čas ztrácet čas s nerozhodným partnerem

22.12.2021 | Vztahy

„Nespěchej na mne, všechno má svůj čas.“ Nevíte, jak na tom s partnerem jste, protože při otázkách na společnou budoucnost se vyhýbá odpovědím, mlží, nebo rovnou sám říká, že na závazek ještě není připravený? Tohle jsou důvody, proč se na něj nevyplatí čekat!

Bylo to kolem roku 2008, kdy se vzhledem k dlouhé známosti s korunním princem Williamem (39) jeho partnerce Kate (39) začalo říkat „Waitie Katie“ neboli Čekanka Katka. Všichni okolo totiž očekávali svatbu, ale William se ne a ne vyslovit. Jenže v té době nyní již Její královská Výsost vévodkyně z Cambridge měla s následníkem trůnu hluboký vztah a svatba pro ně pro oba byla pouhou třešničkou na dortu. Ne vždy je to tak růžové.

Není nic víc skličujícího, než potkat lásku svého života a uvědomit si, že sice proti vám stojí báječný člověk, ale načasování pro partnerství není šťastné. Ano, beznadějný romantik stále doufá, že se něco změní, ale skutečně se to stane? Podle odborníků existuje několik klíčových důvodů, proč se čekání na někoho, kdo pořád říká „až někdy“ nakonec nemusí vyplatit.

On se realizuje, vy ne

Pokud se vám někdo líbí, přičemž on o vás říká to samé, je těžké pochopit, proč nechce udělat další krok a partnerství posunout. Ale lidé mají své důvody. „Dnes je běžné, že lidé nechtějí nic vážného a angažovaného, ​​i když mezi nimi existuje skutečné spojení,“ vyjádřila se pro magazín Bustle Jaclyn Lopez Witmer, licencovaná klinická psycholožka se specializací na vztahy.

„Obecně člověk, který na vztah není připraven, pravděpodobně pracuje na svých vlastních věcech,“ dodává expertka s tím, že je to pro toho doufajícího nedůstojné. Čekalky totiž v dobré víře stagnují, odsouvají své plány, omezují vlastní potřeby a jsou vždy připravené změnit svůj životní styl, když je jejich „vůdce“ zavolá k sobě. Občas je tahle jejich role pohltí natolik, že přestávají být samy sebou. Poznáváte se v tom?

Ztrácíte čas

Po měsících nebo letech vztahu, kdy partner neustále dokola omílal, že se nejdřív potřebuje věnovat kariéře/rozvést se/poznat sám sebe a podobně mu to jako najednou dojde. Chce být s vámi. Jenže právě tohle jeho rozhodnutí ve vás vyvolá rozpaky. Cítíte lítost, že to přišlo až teď, po takové době. Během ní se určitě dalo potkat takových mužů, kteří by vám leželi u nohou. Jenže o nich vy nemáte ani tušení, nebyl prostor dát jim šanci. A v tomto svém imaginárním vztahu jste spíš submisivní. O zdravé a vyvážené dynamice nemůže být ani řeč.

Cítíte se vyčerpaně

Když někomu věnujete spoustu času a energie, je jasné, že si únava vyžádá svoji daň. Vy plánujete schůzky, vy se přizpůsobujete, vy zahajujete konverzace jako první. Jste pilíř toho všeho, iniciativa z druhé strany bývá mizivá. Kam až to chcete dotáhnout? Pokud váš partner chce být s vámi, bude s vámi. Nemělo by mu to (roky) dělat problém.

Myslí to vážně

Když někdo říká, že nechce vážný vztah nebo děti, obvykle si nedělá legraci. Naděje sice umírá poslední, ale stejně v takových případech platí, že z drobků steak neuděláte. Pokud skutečně hledáte dlouhodobý závazek, měli byste se poohlédnout po někom, kdo chce to samé jako vy.

Zdroje: wikipedia.org, bustle.com, https://nyctherapy.com/jaclyn-lopez-witmer-psyd-psychologist-therapist-nyc/, https://www.confesercentilaspezia.it/2021/10/06/must-i-await-the-buddy-getting-ready-for-a/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat