Den vyznávání lásky a oslavy věrnosti: Slavit, nebo neslavit?

Blíží se svátek sv. Valentýna. Kněze, který žil ve starém Římě. Někteří tento den milují, jiní naprosto odmítají. Není ale přece nutné kupovat plyšová srdce, která se všude prodávají. Čtrnáctého února můžete brát jen jako příležitost být s tím, koho máte ráda a udělat mu jakýmkoliv způsobem radost.

Legendy sv. Valentýna

Valentýn byl knězem ve starověkém Římě. V době, kdy vládce Claudius zakazoval sňatky, kněz potají jeho nařízení porušoval a milence oddával. Claudius se obával, že pokud se vojáci ožení, nebudou chtít jít bojovat do války. Valentýna nechal zatknout a 14. února a roku 269 dal popravit. Později byl Valentýn prohlášen za mučedníka.

Další legenda vypráví, že kněz Valentýn dokázal v době vlády Claudia modlitbami a vroucí láskou vyléčit nevidomou dívku. Zpráva o tomto zázraku se v Římě roznesla. Rozezlení pohané prý posléze kněze na kraji města nemilosrdně popravili.

Který z příběhů je pravdivý nevíme. Jediné, co se nám skutečně dochovalo je informace, že 14. února byl kněz Valentýn opravdu zabit. Dnes je 14. únor svátkem všech věrných a zamilovaných.

Slavit, nebo neslavit?

Možná, že nemáte ráda komerční humbuk okolo tohoto svátku. Dát svému milému právě 14. února najevo, že ho máta ráda, má ale své kouzlo. Je to příležitost naplánovat si nevšední zážitky, udělat si navzájem radost a druhému ukázat, že vám na něm opravdu záleží. Právě proto, že se sejdete v den oslavující lásku, získá vaše setkání jedinečnou atmosféru.

Ne všichni muži jsou romantici. Váš milý taky klidně může na společný večer zapomenout. Když zjistíte, že je s kamarádem na pivu, asi vás to zamrzí. Takový hezký večer si ale můžete naplánovat i na jindy. Pro každý vztah je dobré, pokud občas podniknete něco, co běžně neděláte. Jak dlouho už jste třeba nebyli v kině, posilovně nebo na masáži?

Využijte speciálních nabídek

Pokud si chcete užít něco opravdu extra, pak můžete využít speciálních valentinských nabídek. Firmy samozřejmě chtějí využít příležitosti a vymýšlejí různé zajímavé akce a slevy. V dobrých restauracích dělají na tento den speciální ochutnávací menu. Některé hotely vám pravděpodobně nabídnou speciální servis, romantickou výzdobu pokoje a masáže navíc.

Pokud byste chtěla udělat jen malé gesto, můžete poslat valentýnku. Společnost Dormeo prodávající kvalitní matrace připravila speciální akci „Pošli srdíčko“. Na stránkách můžete sama jednoduše sestavit a poslat obrázkový příběh se vzkazem tomu, koho máte ráda. Díky tomu navíc získáte slevu na matraci a můžete soutěžit o 5 000 Kč.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat