Pomoc bývalému partnerovi zvládnout rozchod

09.08.2022 | Vztahy

Už to s ním prostě nešlo, rozchod byl nevyhnutelný. Co teď? Cítíte se provinile vůči bývalému? On stále nemůže pochopit, že je konec? Usnadněte vám oběma přechod z jedné životní etapy do té druhé!

Rozchody jsou vyčerpávající a někdy vyžadují citlivější přístup. Jak je zvládat co možná nejlépe? Vůči svému ex nedělejte tyhle chyby, jinak jemu i sobě trápení prodloužíte!

Neutěšujte donekonečna

Po ukončení vztahu svého bývalého můžete obejmout a rozloučit se s ním, ale rozhodně mu po pár dnech či týdnech od této události neberte telefony (v noci), neptejte se ho, jak se cítí a co pro něj můžete udělat. Výčitky stranou, on potřebuje prostor, aby se srovnal, utřídil si myšlenky a vykročil dál. Váš přehnaný zájem ho akorát stahuje zpátky. V akutních případech kontaktujte jeho přátele, kteří mu mohou nabídnout pomocnou ruku.

Nedávejte naději

„Možná, že se ještě v životě potkáme a všechno si vyříkáme. Třeba nás osud zase svede dohromady.“ Podobné „nevinné“ věty působí toxicky, přiživují plamínek naděje a bývalému brání v tom, aby se od vás odpoutal. I když je to drsné, razte cestu upřímnosti a zmiňte se o tom, že mezi vámi je skutečný konec. Žádná zadní vrátka! Věci s otevřeným koncem stále žijí…

Nechtějte zázraky

Jako partneři si nerozumíte, ale jako lidé ano. Co tahle být přátelé? Pravda je taková, že se to skutečně může stát, nicméně nebude to hned. Nelze se s někým rozejít, zlomit mu srdce a ihned očekávat, že se s vámi dotyčný bude kamarádit. Než všechno přebolí, trvá to měsíce i roky, tak netlačte na pilu.

Situaci nezlehčujte sexem

Občas se stává, že to mezi dvěma lidmi skřípe, co se týče financí, vizí do budoucna, životního stylu či představy o výchově dětí, nicméně sexu se tohle netýká. Je váš ex mizerný parťák, ale skvělý milenec, takže přemýšlíte, že s ním i nadále budete spát? Akorát tím na čas pozastavíte nevyhnutelné. A on vás i sebe přes (dobrý) sex může stáhnout zpátky. Proto nereagujte na jakékoli fyzické výzvy, nemůžete dovolit, aby s vámi ex tímto způsobem manipuloval. Ani jednomu z vás by se to nemuselo vyplatit.

Nebožtíka nevyhledávejte

Navzdory tomu, že zrovna vy stojíte za rozchodem, tam uvnitř nejste v pořádku. Bolí to, truchlíte. V pořádku. Nedělejte hlouposti, neotáčejte se dozadu, nesledujte bývalého na sociálních sítích (odřízněte se od jeho profilu), vyhýbejte se místům, která pravidelně navštěvuje. Ideálně se na nějaký čas, obecně v řádu několika týdnů, úplně vyzmizíkujte, je to pro dobro obou stran.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat