Poprvé s novým partnerem je novodobou zkouškou vztahů

19.12.2022 | Vztahy

Týdny si píšete a nakonec je to tady. Domluvíte si schůzku a během ní pocítíte sexuální přitažlivost. Možná, že s nápadníkem skončíte v posteli hned na první schůzce. Nebo milování odložíte až na později, ale i tak první intimní zkušenost rozhoduje o tom, zda spolu zůstanete!

Každý tím minimálně jednou za život prošel. U večeře, v kině nebo na procházce je muž vašich snů naprosto úžasný, ale jakmile dojde na sex, máte chuť vzít nohy na ramena a utéct. Proč je tak neomalený, z jakého důvodu vám slintá do ucha a kdy pochopí, že předehra nezačíná přímo v klíně? Upřímně? Těžko říct, nicméně v této fázi je snadné hodit ručník do ringu a začít hledat dalšího adepta na sexuální rozkoš. Naštěstí to nebývá nutné.

Kolik pokusů ještě zbývá?

Z průzkumu (1), který provedly společnosti OnePoll a Pure Romance, mezi 2 000 Američany vzešlo, že 58 procent lidí žijících v partnerském vztahu hodnotilo první sex s drahou polovičkou jako trapný nebo hrozný. A ono je to logické. Když dojde na premiérové milování s novým partnerem, nutně se objeví nejistota.

Ve skutečnosti se více než polovina Američanů (53 procent) obává o to, jak jejich tělo vypadá, zatímco 48 procent si klade otázku, zda a jak je možné partnera uspokojit. Ale jinak jsou lidé z tohoto zážitku stále nadšení – 69 procent připouští, že mají pocity vzrušení těsně před prvním sexem se zbrusu novým partnerem. Jen tři z deseti (33 procent) by řekli, že s někým ihned končí, pokud by sex nebyl dobrý hned napoprvé. Pravda je taková, že v tomto směru Američané mají trpělivost. V průměru tolerují 4,5 špatných sexuálních zážitků, než vztah přeruší. Ale co přesně je ten „špatný sex“? 48 procent dotázaných věří, že nedosažení orgasmu bývá jasným znamením neúspěchu (1).

Vibrátor jako doprovod?

Výsledky (1) také ukázaly, že dotyční jsou ochotní věci v ložnici okořenit. Ve skutečnosti 48 procent jedinců si ihned ze začátku do ložnice přináší sexuální hračku, s čím souvisí vyvrácení jistého mýtu. Doteď se tvrdilo, že muži všechny ty vibrátory a další erotické pomůcky odmítají, neboť v nich vidí výkonnější konkurenci, přitom tento průzkum ukázal, že právě pánové patří k těm, kdo s největší pravděpodobností navrhnou použití „hračky do trojky“.

S vibrátorem, nebo bez, vždyť je to jedno. Pokud ovšem chcete, aby vztah fungoval, sex je součástí rovnice. Není-li skvělý hned napoprvé, nic to neznamená. Oba partneři by měli být převážně trpěliví a ochotní se navzájem poznávat a vzdělávat. Vždyť učení z nebe nepadají (2).

Zdroje: (1) www.swnsdigital.com/us/2018/04/most-relationships-start-with-bad-sex-study-finds/, (2) názor autora






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Vepřová pečeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:21
33 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:10

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat