Věci o vašem vztahu, které by se neměly dostat na veřejnost

06.03.2023 | Vztahy

Je v pořádku obrátit se na kamarádku nebo někoho jiného, kdo je vám blízký, pokud si nevíte rady ohledně svého vztahu. Ale na veřejnost by se nikdy nemělo prát žádné špinavé prádlo. Ctíte zásady mlčenlivosti, pokud jde o tyhle případy?

Co je dneska, nemusí být zítra. Ze statistik Českého statistického úřadu (ČSÚ) vyplývá (1), že průměrné manželství v Česku trvá 13 let, přičemž se rozvede téměř polovina párů, mezi které se klidně můžete zařadit i vy. Tedy pokud vyzradíte to, co by mělo zůstat za zdmi vašeho bytu nebo domu. O co se konkrétně jedná (2)?

Podrobnosti o poslední hádce

Vaše hádky nejsou určené pro veřejnou spotřebu. Pokud o svém posledním boji, v momentě, kdy jste pod návalem emocí, řeknete ostatním, zatáhnete je do centra dějí. Druzí problém obvykle začnou řešit, místo toho, aby se o to postaral sám protějšek – a vy společně s ním. Navíc jestli všechno, co ostatní slyší, jsou „fakta“, která jste jim předložili, mohou se ptát, proč jste vůbec spolu.

Cokoli, co souvisí se sexem

Jakékoli problémy související se sexuálním výkonem, výdrží a intimnostmi jsou pro pár velmi osobní. Co se děje v ložnici, by v ní taky mělo zůstat. Bez diskuze.

Nejistoty a tajemství vašeho partnera

Řekl vám kdysi partner, že jako malý ukradl peníze svým rodičům? Nebo že podvedl svoji bývalou přítelkyni, i když toho litoval? I to si nechte výhradně pro sebe. Jak by bylo vám, kdybyste zjistili, že vaše tajemství partner probírá s kdekým – a to bez povolení?

Nevhodné dary

Dárek je dárek. Nic víc, nic méně. Projevte vděk a neofrňujte se ani před kolegyní v práci, ani nikde jinde. Navzdory tomu, že dárek není podle vašeho vkusu, poděkujte za něj a nestěžujte si. Nikdy nevíte, kdy se vaše stížnosti na partnerův nevkus, což je informace, která může dost zabolet, donese k jeho uším.

Budoucí plány

Mnoho párů zatajuje skutečnost, že se snaží mít děti, tedy aspoň po dobu, než se to podaří a uplyne lhůta tří měsíců těhotenství, během nichž se věci mohou zkomplikovat. To se ale neomezuje jen na děti, ale na věci, o kterých doufáte, že se stanou. Tak je nezakřikněte a radši ohledně svých plánů do budoucna držte jazyk za zuby.

Zdroje: (1) www.czso.cz/documents/10180/121768528/13006920a03.pdf/b0901bf0-25ef-4d2f-a0bb-2055e3d5d9ab?version=1.1, (2) názor autora






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat