Tučné bankovní konto jako podmínka seznamování

28.04.2023 | Vztahy

Ideální partner. Charismatický, milý, empatický a něžný. Nebo stačí, když bude bohatý? Právě na tohle se nyní zaměřili vědci, kteří odhalili, jakou roli vlastně hrají v lásce peníze.

To, že je potenciální nápadník finančně zajištěný, se považuje za příjemný bonus. Ale co když je tučnější bankovní konto výhradní podmínkou seznamování? Stává se to? Tuto otázku si položili vědci z Univerzity v Yorku a Univerzity v Essexu, kteří analyzovali více než milion reklam v USA, Francii, Kanadě a Indii. Co z nich vyčetli?

Je libo lásku, nebo peníze?

Aby vědci, jejichž závěry byly prezentovány na výroční konferenci Royal Economic Society v úterý 4. dubna ve skotském Glasgow, zjistili, jak se preference partnerů v průběhu času měnily, zaměřili se na hlavní zpravodajské kanály výše uvedených zemí.

Následně shromáždili data z publikací od roku 1950 do roku 1995, kdy se většina těchto reklam přesunula na internet. V roce 1995 se také podívali na reklamy ze 41 regionálních novin z Kanady a USA a ty rozdělili do čtyř různých kategorií.

Tak šel čas

První z nich byla kategorie ekonomická, která se soustředila na finanční situaci potenciálního partnera. Druhá se týkala spíš osobnosti, jež zakrývala rysy jako otevřenost nebo extroverze. Třetí kategorie byla fyzická, v níž reklamy vyjadřovaly preferenci pro typy těla, a poslední se týkala záležitostí, jako jsou koníčky nebo zvyky. To výzkumníkům umožnilo identifikovat širší trendy a mapovat, jak se preference partnerů měnily v průběhu času. A výsledek?

Akademici zjistili, že mezi lety 1950 a 1995 hrála osobnost mnohem větší roli v preferenci partnera v západních zemích, zatímco ekonomické faktory se nezdály být důležité, zejména po 60. letech. V Indii však zůstaly finance klíčovým problémem pro lidi hledající lásku. Ty se staly výraznějšími po roce 1970, zatímco osobnostní faktory se těšily stabilitě. Takto to zůstalo až do současnosti.

Vyspělejší země jsou pro osobnost

Spoluautor studie Khushboo Surana se nechal slyšet, že získané údaje podporují Maslowovu teorii hierarchie potřeb. Někdy jsou materiální potřeby – tj. finanční faktory – uspokojeny dříve, což se děje ve zmiňované Indii. Kanada, Francie a USA však patří k zemím, kde se klade důraz spíš na osobnost než finanční zajištění potencionálních partnerů. Je to pro vás dobrá zpráva?

Zdroje: www.york.ac.uk, www.res.org.uk






Celkem 2 komentářů

Článek je pěkná blbost, z kterého je patrné ideovové zaměření autora jako neomarxisty, který je úplně mimo realitu, což dokládá jeho vyjádření :"Z analýzy vyplývá, že u žen působí pozitivně na počet partnerů za život především to, zda jsou fit a sportují." Všechny ženy v první řadě zajímají tzv. alfa samci, tedy bohatí, slavní, úspěšní, s bohatými konty, s bouráky. Sportovci pochopitelně také, ale až na šestém, sedmém místě ....
29.04.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat