Vypěstujte si zdravé rodinné vztahy

Rodiny mohou být životodárnou silou – pokud jsou zdravé a relativně bez stresu. Když jsou zdravé, mohou být konstantou, na kterou se můžete spolehnout – natolik, že zdravý rodinný vztah může pozitivně ovlivnit i vaše zdraví a pohodu.

Pevné rodinné vztahy také poskytují útěchu, vedení a sílu, ze které můžete čerpat v dobách stresu. Stejně tak poskytují pocit sounáležitosti a bezpodmínečné lásky, kterou jinde pravděpodobně nenajdete.

Ale když jsou tyto vztahy nezdravé nebo plné stresu, mohou být vyčerpávající a emocionálně náročné. Vysoce konfliktní nebo toxické rodinné vztahy mohou způsobit mnoho škod. Nejen, že vás tyto nezdravé vztahy připravují o podporu, ale mohou také vytvářet další stres, konflikty, a dokonce i zdravotní problémy.

Obecně platí, že lidé v době krize spoléhají na své rodiny, pokud jde o emocionální a praktickou podporu. Rodina je stálicí v životě člověka, nese vaši historii a sdílí vaši budoucnost. S kým lépe než se sourozenci, rodiči a dalšími blízkými příbuznými zavzpomínat na své dětství? Jak mít tedy zdravé rodinné vztahy?

Ocenění a náklonnost

Zdravé rodiny si navzájem pomáhají, když to potřebují. Také dodržují své sliby, podporují se navzájem a projevují náklonnost, když jsou spolu. Vřelé objetí, stisk ruky nebo poplácání po zádech, to vše jsou gesta, která si navzájem vyjadřují lásku a podporu.

Závazek

Zdravé rodiny jsou loajální, podporující a oddané. Je pro ně snadné vzájemně si důvěřovat v podrobnostech svého života. Také sdílejí zodpovědnost a rozhodují společně a jsou tu pro vás, když je potřebujete. Nikdo vám nekryje záda jako vaše rodina.

Pozitivní komunikace

Zdravé rodiny spolu často sdílejí pravidelná jídla a rádi mluví o svých životech a zkušenostech. A co víc, kritika, urážky, nadávky a další typy emočního zneužívání jsou ve zdravé rodině nemyslitelné.

Společný čas

Zdravé rodiny se obvykle baví, když jsou spolu a často se smějí. Ať už je jejich čas plánovaný nebo spontánní, silné rodiny si užívají vzájemnou blízkost. Sdílejí také své zájmy a vášně.

Odolnost

Odolnost je charakteristickým znakem zdravých rodin. I když vypořádat se s výzvou nebo krizí není nikdy snadné, zdravé rodiny se navzájem povzbuzují, aby zůstaly silné a plné naděje. Často hledají ve špatné situaci to dobré a přijímají věci, které nemohou změnit. Společné procházení krizí jejich pouta ještě posílí.

Duchovní pohoda

Zdravé rodiny mají obvykle pozitivní pohled na život. Jsou také vděční. Tyto rodiny obvykle sdílejí společné hodnoty a mohou dokonce sdílet stejné duchovní nebo náboženské přesvědčení.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat