Co dělat, pokud vás partner přestal přitahovat

26.05.2023 | Vztahy

Každý vztah prochází určitým fázemi, a to i těmi, které se týkají touhy. Silná přitažlivost totiž postupem času vyprchá, což je normální. Ale co když se tahle spalující vášeň přetvořila přímo v nudu a dlouhodobý nezájem o partnera? Pokud vás přestal magicky fascinovat, udělejte tohle!

Nejprve je důležité pochopit, že ztráta sexuální přitažlivosti se stává většině párů. Pokles sexuální chemie přitom nastává, když nejsou splněny vaše potřeby a očekávání. Dalším faktorem toho, že nevyhledáváte fyzický kontakt s někým, kdo vám ještě nedávno přišel sexy, je skutečnost, protějšek na vztah stagnuje. Přestal o sebe pečovat, začal pít, objevuje se mu pivní bříško a celkově je mu jedno, kam se intimní vztah ubírá. Vysílá tak zprávu, že už mu nezáleží na tom, aby pro nás vypadal hezky. Dá se tohle nějak zvrátit?

Ohlédněte se do minulosti

Ano, ale až pokud si uvědomíte konkrétní příčinu. Možná jste začali jeden druhého zanedbávat, protože každý z vás měl moc práce. Nebo vás vyčerpala péče o malé děti. A teď, babo raď. Dobrým začátkem je navázat tam, kde to skončilo. Pokuste se spolu trávit víc času.

Prověřte, zda vám oběma jde o to samé

Snížená sexuální přitažlivost musí být nahrazena náklonností, smyslem pro humor a intimní komunikací. Je také důležité poznamenat, že k tomu, aby se věci znovu rozběhly, jsou zapotřebí dva ochotní lidé. Nelze tak, aby jeden pokus o restart vztahu odmítal, zatímco druhý se dennodenně extrémně snažil.

Vyplňte kalendář

Jakkoli to může znít neromanticky, je vhodné plánovat si romantické schůzky, a to včetně sexu. Komunikujte se svým partnerem, zkoušejte nové věci, navštěvujte zajímavá místa, zapište se na kurzy pro páry – dělejte cokoli, o čem si myslíte, že vás sblíží. Vztahy jsou o přijímání a dávání a ochotě na nich pracovat. Jakmile se podíváte zpět a vzpomenete si, co vás na partnerovi přitahovalo, existuje naděje, že můžete získat zpět své staré pocity – a jiskřivý intimní život.

Zdroje:názor autora – celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat