Moderní vztahy drtí mikropodvádění

Čas od času si s bývalým vyměníte pár zpráv, ale před partnerem to tajíte, protože by se mu obsah vaší konverzace ani trochu nezamlouval? I tohle se považuje za podvádění. Je sice mikro, ale k rozchodu může dospět také.

Jak vypadá ukázková nevěra, v tom se většina lidí shoduje. Sex či líbání s další osobou, která je ve vztahu tak nějak navíc, ale není jedinou zhoubou lásky. Rozmáhá se totiž takový nešvar, kterým je mikropodvádění. Je čím dál častější a likviduje jeden vztah za druhým!

Přísně střežené tajemství

„Mikropodvádění je v podstatě vytváření drobných intimních spojení s kýmkoli jiným, než je váš partner,“ vysvětluje australská psychoterapeutka a rodinná poradkyně Melissa Ferrari. „Může to být tajné dopisování s bývalým, kolegou či s člověkem z dávné minulosti, s nímž vás něco spojuje,“ dodává jmenovaná odbornice. Podle ní rozverná a zdánlivě nevinná konverzace může napáchat velké škody. Ostatně, proč by jinak probíhala v utajení, že?

Vážnost situace odhalí nastavení zrcadla

„Zeptejte se sami sebe, zda byste byli šťastní, kdyby to samé za vašimi zády dělal i partner. Je-li vaše odpověď záporná, pak toto chování rozhodně není v pořádku,“ domnívá se vztahová poradkyně Melissa Ferrari. Proč k mikropodvádění vůbec dochází? Může za to krize, letitý stereotyp nebo něco jiného?

Příčin je více

„Člověk, který tohle dělá, se může cítit nejistě, nepochopeně a ve svazku nepohodlně. Možná potřebuje nějaké vzrušení nebo se chce ujistit, že je o něj stále zájem,“ myslí si jmenovaná psychoterapeutka. „Podvědomě tuší, že to přesahuje loajální hranice, ale pokušení se těžko odolává,“ dodává Melissa Ferrari, se kterou souhlasí i australská psycholožka a autorka knih o vztazích Amanda Ferguson. Ta upozorňuje na to, že mikropodvádění v každém případě poukazuje na nějaké potíže ve stávajícím svazku. A pokud se rychle nevyřeší, může mikropodvádění přerůst v horší fázi, a to podvádění fyzické a milostné.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/wellbeing/micro-cheating-relationship






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat