Páry po nevěře dopředu odsouzené k zániku

14.01.2023 | Vztahy

Podvedl vás, což je tak frustrující! Pod návalem emocí přemýšlíte, že ze vztahu odejdete, ale nakonec se to všechno přece jen nějak vysvětlí. Proč oproti jiným nevěru (ne)zvládnete a které páry jsou dopředu odsouzené ke konci?

Je snadné předpokládat, že nevěra automaticky zvěstuje konec partnerství, ale ono to není tak jednoduché – a to je dobře. Větší sociální rovnost mezi muži a ženami, vzestup odborníků na vztahy a sex a zmenšující se stigma kolem návštěvy terapeutů, to vše usnadnilo párům přemýšlet nad možnostmi, jak spolu zůstat navzdory intimní zradě. Ale to neznamená, že je ve skutečnosti snazší posunout se vpřed, když jeden partner podvádí toho druhého. Naopak.

Závazky svazují

Pokud jde o řešení nevěry, cesta je to dlouhá. Uzdravení je sice možné, ale náročné, neboť napravit narušenou důvěru vyžaduje hodně práce, která, aspoň podle odborníků, obvykle trvá rok až dva. Přesně to je lhůta, během které zrada přebolí a vztah se posune dál. Neplatí to však pro všechny dvojice.

Existuje několik faktorů, které zvyšují pravděpodobnost, že se pár pokusí tuto nemilou situaci vyřešit. Jmenovitě se jedná o silné závazky, jako jsou děti nebo dům (hypotéka). Jakmile spolu pár chodí nebo spolu teprve začíná bydlet, je odchod ze vztahu „pouze s igelitkou v ruce“ mnohem jednodušší.  

Už stop lžím!

Následně se musí stát spousta věcí, aby se pár posunul dál. První a nejdůležitější je, aby podvádění přestalo. Člověk, který podváděl, nemůže znovu vidět osobu, se kterou byl nevěrný. To znamená, že s ní musí přerušit veškerý kontakt. Poté, co je románek definitivně u konce, následuje zvídavá fáze. Podvedený se hříšníka může ptát na cokoli, co ho zajímá, a nevěrník poctivě a upřímně na tyto otázky odpovídá.

Někteří lidé chtějí o aféře vědět všechno, včetně detailů, jiní ne. To je individuální. V každém případě je tento proces velmi důležitý, i kdyby to znamenalo, že podvádějící ukáže svému partnerovi e-maily či mobilní komunikaci. Zkrátka a dobře, musí jít s kůží na trh. Podvodník je následně ve zkušební době, což není zrovna ideální, ale zrazený partner potřebuje znovu začít věřit, že vztah má budoucnost.  

Zaměřeno na základní problémy

Je také důležité, aby pár vyhodnotil problémy vztahu nad rámec podvádění. Došlo k nevěře vinou nedostatku komunikace? Chyběl hříšníkovi sex, nebo něco úplně jiného? Problémový vztah není omluvou pro nevěru, nicméně hříšník má přiznat, z jakého důvodu k ní došlo. Jakmile za zradu přijme plnou zodpovědnost a prokáže trpělivost při obnově vztahu a jeho uzdravení, má partnerství šanci se z nevěry dostat, jinak je to všechno ztracený čas.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat