Když jsou pozitivní vlastnosti ve skutečnosti toxické

Jaké jsou „zdravé“ charakterové rysy člověka a které jsou toxické? U většiny charakteristik to lze definovat poměrně přesně – zatímco jiné zpočátku vypadají pozitivně, ale pak se ukáže, že je to pravý opak. 

I když mají někteří lidé „dobré“ charakterové vlastnosti, zdání může klamat. Co se na začátku zdá pozitivní, je někdy nezdravé.

Potlačované emoce

Většina mezilidských konfliktů vzniká proto, že stěží se někdo dokáže správně vypořádat se svými pocity. Emoce jako radost nebo překvapení jsou jednoznačně vnímány jako pozitivní. Strach a znechucení jsou považovány za lidské a tolerované. Ale údajně negativní pocity, jako je hněv, by měly být potlačeny. Každý, kdo dokáže tyto pocity ovládat, ukazuje vnitřní sílu. Ale opak je pravdou. Pouze ti, kteří vědí, jak hrát na vlastní emocionální klaviaturu – vysoké i nízké tóny – jsou emocionálně vyrovnaní a stabilní.

Nedostatek empatie

Pokud popisujete osobu jako osobu „čestnou“, pak je to kompliment. S touto osobou víte, na čem jste. Nikdy by vám nelhala a nehrála hry. Radikální a nefiltrovaná upřímnost však může být docela zraňující. Takže každý, kdo tvrdě vyjádří svůj názor vůči druhému člověku, aniž by zvážil, zda je ten správný čas a tón, a může být necitlivý. Čestní lidé nesmějí ztrácet ze zřetele pocity ostatních.

Perfekcionismus

Být vždy perfektně zorganizovaný a strukturovaný, přemýšlet o všem a žonglovat se schůzkami se zjevnou lehkostí – to zní jako docela velká síla, že? Organizační schopnosti se však mohou rychle změnit a stát se problémem. Protože za tím je často perfekcionismus, který jde ruku v ruce s nutkáním ovládat. To vás nejen okrádá o flexibilitu a snadnost, ale také bere lidem kolem vás svobodu dělat věci tak, jak uznají za vhodné.  

Důvěřujete si

Pokud máte dobré sebevědomí a důvěru v sebe, pak to obvykle ukazuje sílu, ne? Člověk ví, co chce, a většinou toho dosáhne. Ale pozor, ve skutečnosti se může jednat o toxickou vlastnost. Pokud se vždy stavíte nad všechny ostatní, vaše vlastní problémy a myšlenky se zdají být nejdůležitější a minimalizujete jiné názory, pak je tento charakterový rys bohužel velmi nezdravý. Měli byste se také umět přizpůsobit ostatním lidem a nezlehčovat jejich problémy.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat