Přežít žárlivého partnera pomůže rázný rozhovor

K žárlivosti dochází v nejlepších vztazích. Ale co dělat, když je ten pocit příliš intenzivní? Následující věci vám pomohou přežít žárlivého partnera.

Trocha žárlivosti ve vztahu nikdy neuškodí – naznačuje, že jste pro toho druhého důležití. Pokud však tento pocit zajde příliš daleko, stává se stresujícím pro všechny postižené. Zatěžuje vztah a nesmírně omezuje naše jednání a chování. Mění se nejen partnerství, ale i vztah důvěry. Pokud má jeden z partnerů pocit, že je jako pod drobnohledem a nepochopený, a druhý naopak neustále kontroluje, ovlivňuje to společný život. Ale pokud jste to právě vy, kdo žije s žárlivým partnerem, máte možnosti.

Žádné tajnůstkářství

Možná to myslíte dobře, aby váš žárlivec nevěděl všechno, ale právě to ve vašem partnerovi vyvolává podezření. Každý, kdo se snaží věci skrývat, aby tomu druhému neublížil, dělá pravý opak. Pokud nemáte co skrývat, mluvte otevřeně o svých plánech a buďte transparentní v tom, s kým se setkáváte. Tímto způsobem odstraníte jeho nebo její strach.

Zůstaňte nadále nezávislí

Potěšit partnera za všech podmínek a úplně se vzdávat vlastní osobnosti není smyslem vztahu. Obě strany by měly mít stále své zájmy a umět něco i bez partnera. Pokud ten druhý neustále žárlí, nemusíte se kvůli němu všeho vzdávat, abyste ho žárlivosti zbavili. Není to snadné, ale je důležité, abyste se jako pár vzepřeli těžké situaci.

Pokud vše ostatní selže, promluvte si

Pokud váš partner i po mnoha konverzacích a korektním chování z vaší strany žárlí, zatáhněte za záchrannou brzdu. Vážně si s partnerem promluvte a jasně vymezte další pravidla. Jedině tak můžete reprezentovat svůj emocionální stav a související oběti, které už nějakou dobu přinášíte. Váš partner by si po rozhovoru měl uvědomit, že je za pět dvanáct a váš vztah už nebude dlouho existovat, pokud svoji žárlivost nezačne ovládat.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat