Běžné vztahové chyby zasévající semínko rozchodu

Vztah je úžasná věc a všichni chceme, aby fungoval. Pokud však některé z následujícího chování projevujete příliš často, riskujete rozchod.

Bez ohledu na to, jak dlouho vztah trvá, ať už jste se právě potkali, nebo jste spolu roky – nikdo není vůči chybám imunní. Určité chování může časem otrávit a zničit váš vztah. I když svého partnera milujete celým svým srdcem, často se nevědomky chováte špatně a ohrožujete tak svou lásku. Těchto deseti chyb byste se tedy měli co nejvíce vyvarovat.

Očekáváte, že vám ten druhý musí udělat radost

Někoho poznáte a svět vám připadá jako úžasné místo. Podvědomě očekáváme, že budeme šťastní díky ostatním. Tím se vzdáváme odpovědnosti za vlastní štěstí a činíme se závislými na druhé osobě. Partner není odpovědný za to, že ve svém životě zažijeme naplnění. Jistě, krásný vztah je neuvěřitelně obohacující a poskytuje bezpečí, ale i tak jste plně zodpovědní za své vlastní štěstí. 

Nechcete partnera (o)pustit

Museli jste políbit spoustu žabáků, než jste konečně našli partnera, který vás naplňuje a kterého nechcete opustit. Ve vztahu je ale důležité, aby oba partneři měli svůj prostor. Protože vztah vždy tvoří dva nezávislí lidé. Čas strávený o samotě nebo s přáteli nakonec váš vztah obohatí. 

Nevěříte mu

Důvěra je základem každého vztahu. Pokud má láska fungovat, pak musíte zkrátka věřit, že to s vámi partner myslí dobře a nechce vám ublížit. Proč by jinak ten člověk měl s vámi vztah? 

Chcete partnera změnit

Když jste potkali svého partnera a zamilovali se do něj, všechno se zdálo úžasné. Brzy vám ale začnou určité věci vadit a vy se snažíte partnera předělat k obrazu svému. Je lepší svého partnera přijmout takového, jaký je. To ale neznamená, že ve vztahu nemusíte dělat kompromisy, protože bez nich to prostě nejde.

Berete partnera jako samozřejmost

Bohužel k tomu dochází až příliš často. Existuje jednoduché řešení s velkým účinkem: projevte vděčnost. Není samozřejmé, že se doma vždy najde někdo, kdo se o vás večer postará. Nebo uvaří jídlo. Uvědomit si to a jednoduše říct „děkuji“ může vztah neuvěřitelně obohatit. 

Neposloucháte

Řekněme to takhle – muži mají tendenci dělat tuto chybu více než ženy. Naslouchání je o respektu. Věnovat někomu svou plnou pozornost, bez rozptylování, bez mobilu, to je láska. A opravdu poslouchat, co toho druhého ten den trápilo, co mu dělalo radost a co ho trápilo, to vytváří pocit bezpečí. A jen tak se můžete stále lépe poznávat – bez ohledu na to, jak dlouho jste pár.

Netrávíte spolu dost času

Lásku je třeba pěstovat a pečovat o ni. Pokud se raději stýkáte se svými přáteli než s přítelkyní, ničíte si svůj vztah. Protože společně strávený čas (a společné lenošení na gauči a sledování Netflixu se počítá jen v omezené míře) je důležitý. Vztah prosperuje ze společných zážitků a momentů, které živí lásku.

Dávat a brát

Stejně jako jsou dva lidé součástí vztahu, je jeho součástí i braní a dávání. A to by mělo být v ideálním případě vyvážené. Nemůžete čekat, že váš partner udělá vše k vaší spokojenosti, a přitom sám nehne ani prstem. Nemusíte vše házet do rovnováhy a udělat pro svého partnera laskavost jen tehdy, když už udělal něco hezkého, někdy byste měli být v lásce prostě nezištní. V dlouhodobém vztahu je ale důležité, aby poměr mezi partnery byl vyvážený, aby se nikdo necítil znevýhodněn.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat