Běžné vztahové chyby zasévající semínko rozchodu

Vztah je úžasná věc a všichni chceme, aby fungoval. Pokud však některé z následujícího chování projevujete příliš často, riskujete rozchod.

Bez ohledu na to, jak dlouho vztah trvá, ať už jste se právě potkali, nebo jste spolu roky – nikdo není vůči chybám imunní. Určité chování může časem otrávit a zničit váš vztah. I když svého partnera milujete celým svým srdcem, často se nevědomky chováte špatně a ohrožujete tak svou lásku. Těchto deseti chyb byste se tedy měli co nejvíce vyvarovat.

Očekáváte, že vám ten druhý musí udělat radost

Někoho poznáte a svět vám připadá jako úžasné místo. Podvědomě očekáváme, že budeme šťastní díky ostatním. Tím se vzdáváme odpovědnosti za vlastní štěstí a činíme se závislými na druhé osobě. Partner není odpovědný za to, že ve svém životě zažijeme naplnění. Jistě, krásný vztah je neuvěřitelně obohacující a poskytuje bezpečí, ale i tak jste plně zodpovědní za své vlastní štěstí. 

Nechcete partnera (o)pustit

Museli jste políbit spoustu žabáků, než jste konečně našli partnera, který vás naplňuje a kterého nechcete opustit. Ve vztahu je ale důležité, aby oba partneři měli svůj prostor. Protože vztah vždy tvoří dva nezávislí lidé. Čas strávený o samotě nebo s přáteli nakonec váš vztah obohatí. 

Nevěříte mu

Důvěra je základem každého vztahu. Pokud má láska fungovat, pak musíte zkrátka věřit, že to s vámi partner myslí dobře a nechce vám ublížit. Proč by jinak ten člověk měl s vámi vztah? 

Chcete partnera změnit

Když jste potkali svého partnera a zamilovali se do něj, všechno se zdálo úžasné. Brzy vám ale začnou určité věci vadit a vy se snažíte partnera předělat k obrazu svému. Je lepší svého partnera přijmout takového, jaký je. To ale neznamená, že ve vztahu nemusíte dělat kompromisy, protože bez nich to prostě nejde.

Berete partnera jako samozřejmost

Bohužel k tomu dochází až příliš často. Existuje jednoduché řešení s velkým účinkem: projevte vděčnost. Není samozřejmé, že se doma vždy najde někdo, kdo se o vás večer postará. Nebo uvaří jídlo. Uvědomit si to a jednoduše říct „děkuji“ může vztah neuvěřitelně obohatit. 

Neposloucháte

Řekněme to takhle – muži mají tendenci dělat tuto chybu více než ženy. Naslouchání je o respektu. Věnovat někomu svou plnou pozornost, bez rozptylování, bez mobilu, to je láska. A opravdu poslouchat, co toho druhého ten den trápilo, co mu dělalo radost a co ho trápilo, to vytváří pocit bezpečí. A jen tak se můžete stále lépe poznávat – bez ohledu na to, jak dlouho jste pár.

Netrávíte spolu dost času

Lásku je třeba pěstovat a pečovat o ni. Pokud se raději stýkáte se svými přáteli než s přítelkyní, ničíte si svůj vztah. Protože společně strávený čas (a společné lenošení na gauči a sledování Netflixu se počítá jen v omezené míře) je důležitý. Vztah prosperuje ze společných zážitků a momentů, které živí lásku.

Dávat a brát

Stejně jako jsou dva lidé součástí vztahu, je jeho součástí i braní a dávání. A to by mělo být v ideálním případě vyvážené. Nemůžete čekat, že váš partner udělá vše k vaší spokojenosti, a přitom sám nehne ani prstem. Nemusíte vše házet do rovnováhy a udělat pro svého partnera laskavost jen tehdy, když už udělal něco hezkého, někdy byste měli být v lásce prostě nezištní. V dlouhodobém vztahu je ale důležité, aby poměr mezi partnery byl vyvážený, aby se nikdo necítil znevýhodněn.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat