Projevy naprosté zamilovanosti

14.03.2024 | Vztahy

Ne každý lásku prožívá stejně. Pokud hledáte nějaké konkrétní náznaky toho, že to, co cítíte, je skutečné, zde je několik výmluvných signálů, které vás nenechají na pochybách. Takhle se pozná zamilovanost!

Romantika, láska, vášeň, harmonické partnerské spojení, svatba a vztah, „dokud nás smrt nerozdělí“. Kdo by právě po tomhle netoužil? Možná, že se vám zrovna teď do života připletl někdo, koho zajímáte. Je atraktivní, chytrý a pozorný, takže zamilovat se není těžké. Díky čemu odhalíte, že už se to děje?

Nemůžete vypnout hlavu

Pokud někoho milujete, je pravděpodobné, že o něm docela dost přemýšlíte – ráno, v poledne i večer. Je tomu tak proto, že se v mozku aktivuje centrum odměny, které je zodpovědné za uvolňování dopaminu, hormonu štěstí (někdy se mu také říká hormon neřesti).

Máte pečovatelské sklony

Zamilovaní lidé svoji lásku vyjadřují nutkáním se o druhého starat, utěšovat ho a chránit – a pochopitelně, že na oplátku očekávají to samé. Poznáváte se? Pak u v tom lítáte!

Spaluje vás touha

Toužíte po dotecích, objímání a líbání a svět je najednou tak nějak hezčí. Za to může fenylethylamin, kterému se přezdívá droga zamilovaných. V případě, že zamilovanost přejde do dalšího období, začne se v mozku uvolňovat chemikálie endorfin, což je látka příbuzná opiátům. Už není úniku.

Cítíte fyzické příznaky

O pověstných motýlcích v břiše se při lásce ví, nicméně můžete cítit i jiné fyzické příznaky, jako jsou uzly v žaludku nebo ztráta chuti k jídlu. Na vině jsou vyšší hladiny stresového hormonu noradrenalinu, jež na tělo působí v raných fázích lásky.

Plánujete budoucnost

Představujete si budoucí schůzky, dobrodružství, výlety, manželství nebo založení rodiny s osobou, kterou milujete. Ať už to může znamenat cokoli, jste z této osoby nadšeni, proto se stává součástí vašich plánů.

Chcete, aby ten druhý byl šťastný

Pomáháte, zařizujete, ptáte se. Záleží vám na tom, aby byl protějšek spokojený a šťastný, a někdy tak činíte dokonce i na úkor sebe samých. Tady je nutné zmínit, že ačkoli je zamilovanost naprosto úžasná, hormony lásky mohou za růžové brýle, kterých je někdy těžké se zbavit. Proto si dejte pozor, zda toho pro druhého neděláte až příliš a buďte si vědomi jakýchkoli varovných signálů, jež mohou poukazovat na toxický vztah. (A ten určitě nechcete.)

Zdroje: www.betterhelp.com/advice/love/what-is-true-love-and-how-to-know-when-youve-found-it/, názor autora – zbytek článku






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat