4 věty, které si odpusťte, pokud nechcete o svátcích partnerské drama!

15.12.2014 | Vztahy

Vánoce nejsou zdaleka tak klidným obdobím, jak se nám snaží vsugerovat pohádky, ladovské pohlednice nebo reklamy. Spousta z nás je během svátků pod náporem pořádného stresu. Zkuste se letos vyhnout alespoň hádkám s partnerem!

Možná se vám úplně nepovede eliminovat všechny neshody, ale zkuste pro to udělat vše. Začněte tím, že přestanete „vyšilovat“ kvůli neumytým oknům nebo spáleným perníčkům a všechno začnete brát s mírným nadhledem.

A pak si slibte, že nebudete do manžela/partnera „rýpat“ a alespoň během svátků pronášet poznámky typu:

Proč nikdy nic neuděláš sám a já si o pomoc musím říkat?

Upřímně, pokud chcete, aby vám partner s něčím pomohl, prostě mu to řekněte. Náznaky nefungují, že se kvůli nesplněnému úkolu urazíte také ne, zkrátka pěkně řekněte, co je třeba udělat.

Když ty stejně nejsi nikdy doma!

Pokud oba chodíte do práce, pak trávíte doma přibližně stejné množství času. Pokud jste například na rodičovské dovolené, je jasné, že jste doma víc. Pokud ale máte skutečně pocit, že se partner věnuje všemu okolo kromě vás a vaší rodiny, promluvte si o tom. I když možná až po Vánocích…

Já vždycky musím udělat úplně všechno sama!

Předvánoční období i svátky samotné opravdu znamenají pořádný nápor pro každou hospodyni. A tak není divu, že při všem tom uklízení, pečení, vaření a vyrábění dekorací s dětmi dostaneme pocit, že jsme vlastně jediné, kdo v domácnosti pracuje. Jak už zaznělo hned na začátku – pokud chcete, aby se partner zapojil, prostě mu to řekněte (ale bez výčitek a uštěpačných poznámek).

Prosím tě nech toho, radši to udělám sama…

Pamatujte, že k vytouženému cíli nevede vždycky jen ta jedna cesta. Pokud se váš partner zapojí do předsvátečních a svátečních příprav, nechejte mu prostor a nerozčilujte se pokaždé, když něco neudělá do puntíku podle vašich představ.

Jak vidíte, klíčem je komunikace. Rozhodně nemá cenu o svých pocitech a problémech mlčet, spíše se zamyslete nad formou, kterou pro své sdělení zvolíte. Jsou přeci Vánoce! A užívat si je v partnerské pohodě je k nezaplacení. Pamatujte, že napětí, které by v případě hádek mezi vámi a partnerem hrozilo, velmi dobře vycítí děti. A určitě by rády prožily svátky ve veselé rodinné atmosféře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat