Zapomeňte na Valentýna. Největší ruch na seznamkách je v lednu! Proč?

08.01.2015 | Vztahy

V období od Božího hodu vánočního do svátku svatého Valentýna nepociťují žádné období klidu internetové seznamky. Naopak to v nich žije jako v žádné jiné části roku. Potvrzují to dlouhodobé statistiky s tím, že nejvyšší ruch bývá na těchto seznamkách první neděli v novém roce. Letos to tedy připadalo na neděli 4. ledna.

Fenomén má několik vysvětlení. Jedním z nich jsou svobodní nezadaní, kteří se o Vánocích rozhodli dělat něco se svou samotou a do nového roku jdou s předsevzetím, že si konečně najdou partnera. Další skupinu osob tvoří ti, kteří mají sice partnera, ale s nímž to dávno neklape. Jedna část hledá na seznamkách pro nevěrníky jen milence, další část se rozhodne podívat do nabídky nezadaných, za koho by současného partnera vyměnila. Třetí část se rozhodla rozvést či rozejít s protějškem a hledá si už náhradníka.

Jedna z největších internetových seznamek světa Match.com tvrdí, že několik let po sobě je největší ruch na jejím webu mezi 25. prosincem a 14. únorem. „Nárůst počtu návštěvnosti je v tomto období zhruba třicet procent ve srovnání s průměrem,“ tvrdí mluvčí seznamky Match.com.

První neděle v novém roce je vůbec nejrušnější – toho dne vzniká nejvíce nových profilů, online je nejvíce stávajících profilů a na seznamku se vracejí také ti, kteří ji dlouho nenavštívili.

„Ti, kteří se rozhodnou seznamovat v lednu, mají o patnáct procent větší šanci, že někoho potkají, než když se seznamují v jiné části roku. V průměru podle analýzy dat trvá muži seznámení deset týdnů, ženě osm týdnů,“ tvrdí mluvčí Match.com.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat