Milí pánové, takhle »zabodujete« v internetových seznamkách!

13.01.2015 | Vztahy

Pokud jste někdy zabrousila do internetové seznamky, určitě jste po pár minutách a několika rozkliknutých profilech měla dojem, že by přítomní muži potřebovali nějaký manuál pro tvorbu profilů. A upřímně, o ženách to platí také!

Na co by měl tedy pamatovat každý začátečník, který hledá svou životní lásku prostřednictvím online seznamek?

1. Uživatelské jméno říká hodně

Většina lidí nechce na těchto stránkách vystupovat pod svým celým jménem. To je v pořádku, ale pokud si volíte nějakou přezdívku, vymýšlejte ji pečlivě. Jistě, můžete si vystačit s křestním jménem a rokem narození (Jakub1983, Lucka1978 apod.), ale můžete být i kreativnější. Přidejte třeba nějakou svou vlastnost či něco, co koresponduje s vašimi zálibami a pohledem na svět. Jen se nesnažte být za každou cenu vtipní (Bouchač, Lovkyně atd.) nebo dětinští (Medvídek, Lásečka apod.). A rozhodně vypusťte slovo „osamělý/osamělá“.

2. Profilová fotografie je velmi důležitá

Protože v anonymitě internetové seznamky neexistuje jiný způsob, jak vzbudit sympatie, většina uživatelů se rozhoduje, zda rozklikne nějaký profil, podle úvodní fotografie. O tom, jak by měla ideální fotka v seznamce vypadat, jsme už psali (ČTĚTE: 10 fotek, které na seznamku rozhodně nepatří!), pro jistotu ale přidáme pár chyb, které od rozkliknutí profilu návštěvníky odrazují.

Jsou to fotky, na nichž:

- držíte cigaretu (i když jste kuřák/kuřačka, na fotce to nepůsobí vábně),

- jste ve společnosti jiné ženy/jiného muže (nikdo nemůže vědět, že je to třeba sestra nebo kamarádka),

- máte masku (nehledě na to, že jste za ni vyhráli na maškarním plese první místo a fakt vám sluší),

- vyplazujete jazyk (vážně, copak je vám pět?),

- jste focení z takové vzdálenosti, že není vůbec poznat, jak vlastně vypadáte,

- jste do půl těla nahý/máte jen podprsenku (to je fuk, že máte dokonalou postavu a svaly, působí to prvoplánově a lacině).

3. Než na nějaký inzerát odpovíte, důkladně si ho přečtěte

Nepište ženě/muži jen to, že se vám líbí její/jeho profilovka. Pokud tito lidé hledají vážný vztah, kompliment je jim k ničemu (i když samozřejmě potěší, o tom žádná). A když už odpovídáte na inzerát s vážným zájmem, je vážně trapas ptát se, kde dotyčný/á pracuje, když to uvedl/a hned ve druhém odstavci inzerátu, který už jste ale nečetli...

4. Odpověď formulujte pečlivě

E-mail či jiná forma zprávy je vaší příležitostí (a vlastně jedinou), jak navázat kontakt a udělat první dojem (nepočítáme-li podobu vašeho vlastního inzerátu). Tak si ji nepokazte! Psaný projev o vás hodně napovídá. Stál vám mail za to, abyste si jej po sobě přečetli, nebo jste ho klidně odeslali s 60 překlepy? Říká vám něco gramatika? Umíte být vtipní? Píšete o sobě, nebo se více ptáte na adresáta? Kolik toho o sobě odhalíte? I to jsou věci, které u některých lidí rozhodují a napoví jim, zda se k sobě hodíte.

5. Pokud ještě nejste připraveni na vztah, nedávejte si inzeráty

Jestliže se váš inzerát objeví v kolonce „vážný vztah“, znamená to, že hledáte partnera ideálně na celý život. Ne holku/kluka na jednu noc nebo nezávazný flirt/sexuální románek/dopisování/psychoterapii po rozchodu apod. V opačném případě si najděte jinou rubriku seznamky nebo počkejte, až bolest z rozpadu předchozího vztahu odezní.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat