Žijete v dlouhodobém vztahu? TOHLE se s vámi podle vědců stane!

25.05.2015 | Vztahy

Jak na partnery působí, když spolu žijí v dlouhodobém vztahu? Tak i na tuhle otázku hledalo odpověď několik vědeckých studií.

A na co vědci přišli? Tak například na to, že dlouhodobí partneři po letech…

...mají vlastní jazyk.

Specifické výrazy, přezdívky, soukromé fórky… Pro kohokoli jiného jen prázdná, bezvýznamná slova, ale pro vás naprosto jasné sdělení. Studie z Ohio State University prokázala, že partneři, kteří takovou vlastní řeč v komunikaci používají, jsou šťastnější než jejich protějšky bez této schopnosti.

...přestanou se hlídat.

Mluvíme-li s přáteli, kolegy apod., vždy si více či méně dáváme pozor na to, co přesně a jak říkáme. Ale s dlouholetým partnerem lidé mluví přirozeně, bez obalu, zkrátka si nemusejí na nic hrát. Alespoň to dokazuje výzkum provedený na University of California Berkeley.

...začnou znít podobně.

Mimochodem, stejná studie v jiné své části potvrdila, že partneři nejen necenzurují své myšlenky a svou řeč, ale dokonce přejímají rytmus řeči svého protějšku a skladbu vět. Podle autorů výzkumu je patrné, že čím déle jsou partneři spolu, tím se jejich řeč více podobá.

...dokonce se začnou sobě i podobat!

A nemusí zůstat jen u řeči. Další z amerických studií si dokonce pohrává s myšlenkou, že dlouhodobí partneři se často podobají třeba i v gestech, pohybu, chůzi…

...mají spoustu soukromých vtípků, kterým nikdo nerozumí.

Všimli jste si někdy, jak se léty sehraná, zamilovaná dvojice dokáže ze srdce smát úplně obyčejné větě, dokonce i pouhému nevinnému slovu? S přibývajícími lety takových situací navíc přibývá. A tak často všichni okolo nechápavě kroutí hlavou a netuší, co je na tom či onom výroku tak zábavného, i když se jim to smějící se dvojice snaží vysvětlit. Tyhle maličkosti jsou pro vztah velmi důležité – partneři spolu sdílí zážitek, a to je víc a víc přibližuje.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat