Jste finančně závislá na partnerovi? Budete mu i nevěrná!

09.06.2015 | Vztahy

Zajímavý vztah mezi finanční závislostí partnerů a nevěrou odhalil psychologický výzkum z Connecticutu. Tamní vědci zjistili, že osoby závislé finančně na partnerovi se dopouštějí nevěry častěji než ty, které mají vlastní zdroj příjmů a nemusejí spoléhat na protějšek.

„Lidé mají rádi relativní rovnost ve vztahu, takže když jsou závislí na partnerovi finančně, cítí se ve vztahu poníženě. To může být důvodem, proč se pak častěji dopouštějí nevěry,“ tvrdí docentka psychologie Christin L. Munschová z University of Connecticut.

Přitom u finančně závislých mužů je riziko, že se dopustí nevěry, třikrát vyšší než u finančně závislých žen. Platí také, že partner, který je hlavním zdrojem příjmů, se chová jinak, ať už je to muž nebo žena.

Muži se nejčastěji dopouštějí nevěry, když vydělává jen žena. Čím více se jejich platy přibližují, tím jsou věrnější. A naopak nejvěrnější jsou ve chvíli, kdy vydělávají sedmdesát procent rodinných příjmů. Ale jakmile se stávají absolutními živiteli rodiny, opět začnou mít zálety.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat