Matka na pokusy: O darech, zdarech a nezdarech

23.12.2018 | Zábava

Ne, že bych vás chtěla stresovat, ale už máte nakoupeno a zabaleno? Začnu u sebe. Vánoce se blíží kvapem a jako každý rok jsem si předsevzala, že prvního prosince už budu mít dárky pod střechou a ideálně i v balicím papíru s mašlí na vrchu. A co myslíte? Zase jsem to nestihla.

Takže se uklidníme, neboť nějaký čas stále ještě zbývá a Ježíšek to určitě všechno zvládne. Pokud se tedy dobře dohodne s českou poštou! Já tady přestanu provokovat a dělat ramena, protože čím jsem starší, tím větší mám problém nejen s včasným pořízením dárků pro své blízké, ale i s kreativitou a originalitou, se kterou přistupuji k jejich výběru.

Vlastně nejlepší je to s dětmi. Ty si samy napíšou či nakreslí, co by si přály a je to. Letos jsem o to samé poprosila i manžela, přestože na Ježíška už nevěří. Určitě, ale bude pod stromečkem dělat překvapeného a téměř jako Karel Gott při přebírání padesátého slavíka v řadě vydechne: „Tak to jsem ale opravdu nečekal!“

To potomci respektive potomkyně jsou zatím přesvědčeny, že původcem nadílky je Ježíšek, což dává vánočním svátkům nejen magický punc, ale také způsobuje jednu starost: kam dárky schovat, aby je všetečné děti, nevyčmuchaly dřív, než zacinká zvoneček.

Představa, že dcerka objeví vytoužený kočárek, který je neohrabaně vetknut mezi kabáty v šatně, bude kouzlo to tam! Musela bych hodně kostrbatě fabulovat, abych se z této prekérní situace zdárně vylhala. Podobně jako moje kamarádka, jejíž dcerka dostala od spolužáka ze školky dárek a hned v šatně plné ostatních rodičů se ním mamince pochlubila. Mou kamarádku polilo horko, neboť holčička vytáhla z kapsy vyřezávaný přívěsek ve tvaru…počkejte si… ve tvaru PENISU. Těžko říct, kde chlapec k „dárkovému předmětu“ přišel, ale vysvětlujte malé holce, obdarované svou první láskou, že si tuto „ozdobu“ opravdu nemůže pověsit na batůžek!

Přeji vám mnoho zdaru s dary!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat