Až se vše vrátí do normálu: Na co se Pražané mohou těšit?

10.03.2021 | Zábava

I když je za normálních okolností Praha opravdu živým městem, tak se i na ní snesla deka v podobě koronavirových opatření, a Pražané se tak nemohou spoustě svých nejoblíbenějších aktivit věnovat. Jen pro připomenutí si dnes napíšeme, které jsou opravdu nejoblíbenější.

Nákupy oblečení a domácích dekorací

Nákupy samy o sobě baví opravdu každého a v Praze je to o to lepší, že ať zavítáte do menších krámků kdekoli na území hlavního města, nebo do největších nákupních center jako Palladium nebo Chodov, vždy najdete nepřeberné množství zajímavého sortimentu. Nakupování v maloobchodech je ale nějakou dobu nemožné, tak nám zbývá jenom doufat.

Posezení v restauracích a barech

Možná i více než celé nakupování, lidem chybí hlavně posezení s rodinou a s přáteli v pohodlí restaurací a barů. Některé podniky jako Pizza-Einstein.cz sice realizují rozvoz pizzy a dalšího jídla, ale posezení v útulném interiéru s obsluhou a bez mytí nádobí se zajisté nic nevyrovná. Otevírání barů a restaurací je nejvyžadovanějším rozvolněním, ale kvůli vysokému indexu rizika v pohostinství je bohužel vidina jejich otevření prozatím v nedohlednu.

Návrat herců a filmů na scény

S koronou se zastavil i veškerý umělecký a kinematografický život. Pecky jako nový díl Jamese Bonda, další Mission Impossible s Tomem Cruisem nebo sólovka Black Widow od Marvel Studios se už rok odkládají kvůli koroně a s výjimkou unikátního projektu herců z ostravského Divadla Mír je nám stejně vzdálená i divadelní scéna. O jejich otevření se ale diskutuje s podmínkou negativních testů.

Sport, koncerty a zalidněné haly

Stejně smutně ale mohou působit i výstaviště v Letňanech nebo prázdné tribuny při zápasech pražských „S“ v rámci hokejových a fotbalových soutěží. Zkrátka i zde korona zasáhla natolik, že se nevědělo, zdali se vůbec bude hrát, a tak je i sledování zápasů v televizi slabou, ale přece jen náplastí na duších sportovních fanoušků. I zde je otázkou, jestli uvidíme profesionální sport živě ještě v letošní sezoně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat