Prošlé čajové sáčky lze využít ke kreativním věcem

04.03.2023 | Zábava

Končí vaše použité čajové sáčky ve dřezu a následně v koši? Děláte velkou chybu, dají se báječně zrecyklovat, a mohou vám dokonce i usnadnit život!

Uvědomili jste si, že tu krabici letitého rooibosu nikdy nepoužijete? Po vylouhování vyhazujete čajové sáčky do směsného odpadu? Ať už si chcete usnadnit práci nebo si dopřát lázeňský den, vyzkoušejte tyto triky, které vám pomohou maximálně vytěžit něco, co se již zdá být nepoužitelné.

Neutralizujte pachy

Použitý čajový sáček nechte uschnout a poté jej položte na páchnoucí místo, jako je odpadkový koš nebo lednice. Čaj odstraní zápach, ale také provoní dané místo – zvláště pokud použijete mátovou nebo skořicovou verzi.

Odmastěte nádobí

Máte-li zamaštěné talíře, hrnce, pánve nebo další kuchyňské náčiní, stačí to všechno dát do dřezu s několika použitými čajovými sáčky. Takto ponechte pár hodin nebo přes noc. Čajové sáčky odstraní zbytky jídla a mastnotu a vy se tolik nenadřete s drhnutím.

Relaxujte s maskami ze sáčků zeleného čaje

Potřebujete rychlou, protizánětlivou podporu očí? Namočte dva neochucené sáčky zeleného čaje do teplé vody a položte na zavřená víčka. Antioxidanty vaši pokožku osvěží.

Ponořte se do koupele

Bylinkový čaj je spojením aromatických sušených bylinek, čerstvých květin, koření a dalších přísad, které úžasně voní i chutnají. Přidejte dva sáčky bylinného čaje do teplé perličkové koupele a užijte si čas jen pro sebe.

Očistěte skleněné povrchy

Čaj skvěle čistí zrcadla, okna a jiné skleněné povrchy. Buď uvařte šálek slabého čaje s již použitým čajovým sáčkem (zkrátka připravte druhý nálev) nebo vytěžte samotný čajový sáček k odstranění otisků prstů, prachu, nečistot a jiných nečistot. Jednoduše nastříkejte čaj nebo rozetřete čajový sáček na skleněný povrch a vyleštěte jej hadříkem.

Zklidněte podrážděná místa

Pokud máte pupínky, puchýře, bradavice, jedovatý břečťan, opary nebo řezné ranky od žiletky, umístění čajového sáčku právě na tato místa vám může pomoci rychleji se uzdravit.

Pomozte své zahradě

Některé čajové sáčky jsou zcela kompostovatelné, takže je můžete hodit přímo do kompostu. A pokud se nedají kompostovat sáčky samotné, čajové lístky ano. Zahrabejte je do zeminy pod rostliny, abyste vyživili kořen a potlačili růst plevele. Jestli máte rostliny, které mají rády kyselou půdu, jako jsou stálezelené rostliny, hortenzie nebo oregano, zkuste je občas zalévat uvařeným čajem. Čaj změní hladinu pH půdy a učiní ji kyselejší, aby se rostlinám dařilo.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat