Výherkyně: Dietoložka Lenka mi dala skvělé tipy na hubnutí

04.10.2010 | Zábava

V létě jsme vyhlásili soutěž o poradenství s naší dietoložkou Lenkou. Zájem byl veliký, za což vám všem děkujeme, ale vyhrát mohla jen jedna. Společně jsme vybrali paní Lenku.

Usměvavá Lenka Bezchlebová z Prahy odpověděla na soutěžní otázky, co by na sobě změnila a co se jí naopak líbí, takto:

3 věci, které bych ráda změnila:
1. povolené a velké břicho
2. povadlé a tlusté hýždě
3. ošklivé ruce - bicepsy - tzv. vlající křídla

3 věci, co se mi na sobě líbí:
1. že se snažím chodit vzpřímeně, nehrbím se
2. že jsem většinou usměvavá, a i když se naštvu (tak si zanadávám), a pak mě to za chvíli přejde
3. že mám pozitivní vztah k životu (ráda jím, směji se, bavím se).

Lenka byla z výhry nadšená, a tak jsme se hned telefonicky domluvili, že ji na diagnostiku doprovodíme a vše pro vás zaznamenáme.

Den D byl stanoven na sobotu, kdy jsme s výherkyní Lenkou dorazili za dietoložkou Lenkou do jejího studia ve fitness centru ELIXÍR na Praze 2,  Vinohradech, kde Lenka podstoupila komplexní diagnostiku svého stávajícího stavu (kladů i problémů), a spolu s dietoložkou pak vybraly nejvhodnější dietní plán.

A jak celé vyšetření probíhá?

Výherkyně Lenka absolvovala kompletní vstupní vyšetření, které zahrnovalo:

1. Rozbor stávající situace – zdravotní stav, vývoj hmotnosti od dětského období až po současnost, zkušenosti s úpravou váhy (co všechno už jsme podstoupili a jaké to zanechalo následky) stravovací návyky, pohybové aktivity apod.

2. Diagnostiku na přístroji BODYSTAT QUADSCAN, který patří k současné špičce v diagnostických přístrojích. Pro svoji citlivost a měření na 4 frekvencích zároveň, je využíván i ve zdravotnických zařízeních. Výsledky obsahují nejen složení těla (svalová tkáň, tuková tkáň a úroveň zavodnění vně i uvnitř buňky), ale i propustnost buněčných membrán – tedy biologické stáří buněk a jejich schopnost pracovat s energií.

3. Kompletní zprávu, obsahující doporučení v úpravě stávajícího jídelníčku a dávkování vhodné pohybové aktivity, to vše zpracované na míru paní Lenky

A jaké jsou Lenčiny cíle?

Lenka by chtěla snížit svou hmotnost o 5 kg. Dietoložka jí po vyšetření poskytla mnoho cenných rad. Jaké potraviny má kupovat a co je jen reklamní trik, jak si správně sestavit jídelníček, aby netrpěla hladem, a přitom snížila hmotnost, ale také jaká pohybová aktivita je pro ni nejvhodnější.

TIP Bety.cz: Pokud máte o poradenství dietoložky Lenky zájem, určitě jej vyzkoušejte. Navštívít ji můžete v jejích studiích v Praze. Bližší informace naleznete na www.dietolozka.cz. Cena vstupního vyšetření v rozsahu uvedeném výše je 1500 Kč.

Tady je příklad rad, které dietoložka Lenka udělila naší výherkyni:

• Jogurt k snídani vybírejte z nabídky Hollandia nebo Madeta – opravdu obsahují živé bakterie v kvalitním složení, můžete vybírat také z nabídky bio jogurtů (bohužel, celá řada jogurtů obsahují spíš pudink)
• Doplňování minerálů (hořčík) – místo kapslí doporučuji zařadit do pitného režimu minerální vodu Magnesia – postačí 1x týdně zařadit na jeden den
• Ponechat stávající rozložení jednotlivých jídel – posunout pouze čas večeře (nejpozději do 19,30)
• Vlašské ořechy střídejte s mandlemi (mají vysoký obsah vápníku a lepší složení oleje)
• Panenský olivový olej v případě tepelné úpravy, vyměňte za standardní olivový nebo řepkový (zahříváním na vysoké teploty se mění vazby v oleji, které nejsou pro organismus vhodné) pokud vím, výrobce Borges, jej ve své nabídce má
• Při volbě sýrů dejte příležitost čerstvým výrobkům na tvarohovém základě (Allmete, Lučina, Olomoucké tvarůžky, žervé, cottagge, apod.)
• Po 16. hodině vynechejte v jídelníčku pečivo a přílohy (pokud stihnete odpolední svačinu do 16 hodin, týká se toto omezení pouze večeře)
• K večeři konzumujte jídla ve skladbě bílkovina + zelenina (může být syrová, vařená, pečená, dušená – jak máte ráda) vhodným zdrojem bílkoviny je krůtí, kuřecí, libové vepřové, rybí maso, vejce, sýry, tvaroh, nebo výrobky z vaječné bílkoviny – Šmakoun, Smack apod.

Před spaním byste měla cítit velmi lehký hlad. Pokud byste měla hlad velký, dejte si pár lžic bílého jogurtu nebo kostičku sýra. Není dobré spát, když kručí v žaludku, ale mírné vyhladovění přes noc prospěje a udrží hladinu inzulinu tam, kde ji potřebujeme a potřeba energie během spánku, bude řešená z tukových zásob.

Doporučení je nastaveno tak, že je Lenka připravena snížit svoji váhu o 4 kg (tukové tkáně) během 6–8 týdnů. Díky cvičení pilates může snížit svůj objem pasu a boků o 12 konfekční velikosti. A to už za tu snahu stojí. Důležité je, aby měla jasně stanovené, co získá touto změnou. Co všechno se změní, když svého cíle dosáhne. Jde o to, mít správně nastavenou motivaci. Bude to potřebovat ve chvílích, kdy bude řešit své časové možnosti pro požadovanou pohybovou aktivitu. Nejdůležitější je totiž vytrvat," uzavřela svá doporučení dietoložka Lenka.

Po návštěvě jsme položili naší výherkyni pár otázek.

S jakým očekáváním jste na poradenství k dietoložce Lence šla a splnilo se Vaše očekávání?
Mé očekávání se splnilo maximálně, Lenka mi poradila několik bezva "fint" a rad, a jsem velmi spokojená.

Překvapilo Vás něco z toho, co jste se o sobě dozvěděla?
Překvapilo mě to, že můj tělesný tuk je celkem v normě. Já osobně jsem si myslela, že mám nejméně 5 kg tuku ve svém těle navíc. Ale přístroj je přístroj a asi je fakt, že ten počítá i s věkem a dalšími parametry.

Překvapila Vás některá z informací či rad, kterou Vám Lenka poskytla?
Překvapila mě informace o tom, že mé tělo, které bylo kdysi (před 8 lety) fyzicky a sportovně hodně aktivní, si na tu dobu pamatuje, a že jakmile začnu opět provozovat (vykonávat) jakoukoliv pohybovou a tělesnou aktivitu navíc a opětovně, že si na to tělo vzpomene a začne se mi rychle obnovovat svalová tkáň a ubývat mi tuková tkáň.

Jak jste byla spokojená se zprávou vytvořenou od Lenky? Pomohla Vám v něčem? Budete se jejími radami řídit?
Zpráva byla velmi obsáhlá a precizně zpracovaná. Veškeré doporučení stravovacích návyků a doporučení sportovních aktivit bylo jasně definováno. Všemi radami se budu řídit, hlavně přílohy a pečivo po 16. hodině jsem už týden vypustila. Zatím s pohybovou aktivitou jsem trochu "na štíru", jelikož jsem minulý týden chodila z práce domů až po 21. hodině, ale alespoň ráno jsem do práce šla pěšky dvě stanice. A od příštího týdne už najedu na cvičení, zatím alespoň doma a také prostuduji hodiny pilates ve studiu Elixír.

Doporučila byste Lenčino poradenství i svým kamarádkám či známým?
Mým nejmilejším kamarádkám jsem vše sdělila a konzultovala jsem to s nimi. Dokonce jsem víkend strávila u mé nejlepší kamarádky, která vše pochopila a vůbec jí nevadilo, že odmítám po 16. hodině jíst pečivo, které jsem nahradila čerstvou zeleninou. Lenčino poradenství jsem doporučila všem. Taky jsem jim slíbila, že jim dám přečíst zpracované výsledky.Prostě jsem byla velmi spokojená, a i když má teorie a znalost o výživě a zdravé stravě je určitě dobrá, tak praxe je trochu jiná.

TIP Bety: Chcete i vy poradit, jak zdravě a hlavně trvale zhubnout? Nebo chcete jen tip, jak být v kondici? Zeptejte se naší dietoložky Lenky v její písemné poradně na Bety.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat