Co očím prospívá víc než mrkev?

Ačkoli se po desetiletí učíme, že očím prospívá pravidelná konzumace mrkve, vědci z Harvardovy univerzity teď přišli s tím, že nejlepší prevencí ztráty vidění jsou dusíkaté látky z listové zeleniny. Riziko glaukomu – zeleného zákalu – se sníží o třetinu u těch, kdo pravidelně a dostatečně konzumují listovou zeleninu.

Dusíkaté látky bohatě zastoupené ve špenátku, kapustě a salátu chrání sítnici před poškozením a snižují riziko rozvoje glaukomu.

Dusičnany jsou důležité pro dobrý stav oběhové soustavy a jsou také nezbytné pro udržení kvalitní erekce. Vědci z Harvardovy univerzity ale zjistili, že prospívají také očím a jsou prevencí zákalu.

Jedinci, kteří pravidelně konzumují dostatek listové zeleniny, jsou ohroženi rozvojem zeleného zákalu až o třetinu méně,“ tvrdí vědci z Harvardovy univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:35
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:32
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:31

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat