Dejte si dneska kostičku hořké čokolády. Chrání před rakovinou slinivky

Hořká čokoláda obsahuje velké množství hořčíku, a tak její pravidelná konzumace může sloužit jako přirozený zdroj tohoto minerálu. Podle vědců z Indiany přitom zvýšený příjem hořčíku a antioxidantů obsažených v kakau snižuje riziko rakoviny slinivky.

„Rakovina slinivky je opravdu unikátní a odlišná od jiných typů rakoviny. Míra přežití více než pět let je velmi nízká, takže to činí prevenci… velmi důležitou,“ vysvětluje doktor Ka He z Indiana University.

V experimentálním výzkumu přitom prokázal, že lepší než příjem hořčíku v tabletách a preparátech je konzumace na hořčík bohatých potravin. Krom hořké čokolády je tento minerál obsažen také v tmavé a listové zelenině či ořechách.

„U osob s vyšším rizikem rakoviny slinivky je zvýšený příjem hořčíku s potravou velmi výhodný a může je ochránit před tímto zhoubným onemocněním,“ tvrdí spoluautor výzkumu Daniel Dibaba.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat