Chrápání zhoršuje rakovinu!

Těžké chrápání a přidušování během spánku způsobuje poškození oběhové soustavy a nedostatečné zásobení mozku kyslíkem. Výsledkem jsou únava a chronické potíže. Vědci ze Španělska ale teď zjistili, že chrápání je velmi nebezpečné u osob, které mají v těle rakovinu. Kyslíková deprivace totiž podporuje růst a šíření nádorových buněk.

Při chrápání a bezdechých intervalech zvaných apnoe totiž dochází k nedostatečnému zásobení krve kyslíkem (hypoxii). Mozek pak na hypoxii reaguje produkcí určitých bílkovin, které podporují růst a šíření nádorových buněk.

Chrápání a apnoe zdvojnásobují riziko mrtvice a zvyšují také riziko selhání srdce o osmdesát procent.

„Hypoxie podporuje tvorbu nových krevních cév uvnitř nádoru, takže ten má více živin a kyslíku. Tato studie naznačuje, proč poruchy způsobující nedostatečné zásobení tkání kyslíkem, jako spánková apnoe, můžou podporovat růst rakoviny,“ uvedl autor výzkumu doktor Antoni Vilaseca z Barcelony.

„Tato studie jasně dokazuje, proč zvýšené zásobení kyslíkem tím, že člověk přestane kouřit a začne pravidelně sportovat, zlepšuje léčbu rakoviny,“ dodal ke studii profesor Arnulf Stenzl z Tübingenské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat