Jací jsou doopravdy majitelé iPhonů?

Britští sociologové se poprvé pokusili vztáhnout značku a typ chytrého telefonu k osobnosti jeho majitele. A výsledky podpořily hypotézy a také to, co uživatelé mobilů mezi sebou tak nějak tuší. Sice že vlastnictví iPhonu je věc statusu, lidé jím vyjadřují určité postavení, touhu po bohatství a uznání a jsou extrovertnější a mladší. Lidé mající přístroj s Androidem jsou pokornější, přístupnější a také upřímnější.

Sociologové z University of Lincoln a Lancaster University tvrdí, že iPhone mají dvakrát častěji ženy a gayové než heterosexuální muži.

„Ačkoli jsou velmi podobné ve své funkčnosti, současné odhalení a marketingové kampaně naznačují, že existují klíčové individuální rozdíly mezi uživateli obou typů zařízení. Dosud to však nikdo empiricky nezkoumal,“ tvrdí doktorka Sarah Ellisová z University of Lincoln.

Uživatelé iPhonů jsou mnohem méně upřímní, častěji jsou ochotni porušit pravidla pro vlastní prospěch a více zdůrazňují bohatství a společenský status.

Uživatelé Androidů jsou obecně vzato většinou starší, častěji muži, upřímnější a přístupnější, méně často porušují pravidla pro osobní prospěch, méně se zajímají o bohatství a status.

Uživatelé iPhonů jsou obecně vzato většinou mladší, mnohem častěji ženy, extrovertnější, emocionálnější, telefon vnímají jako statusovou záležitost, méně závislí na tom, co se líbí většině.

Pomoc, jsme závislí!

Ať už patříte mezi uživatele Androidu nebo iPhonu, jedno máte s členy oné "druhé strany barikády" společné - pravděpodobně na svém chytrém telefonu trávíte víc času, než je vhodné. A možná už jste, tak jako spousta ostatních lidí, propdali závislosti.

Jak se od telefonu odstřihnout alespoň na únosnou a zdravou mez?

1. Mám problém

Nejprve se zamyslete. Jak často máte telefon v ruce? Nejspíš častěji, než si uvědomujete. Zkuste si dělat záznamy a počítat minuty, které s mobilem v ruce strávíte, Je to jako psát si, co všechno přes den sníte. Při čtení budete nejspíš hodně překvapená!

2. Nerušit, prosím

Možná už jste zapomněla, ale i chytré telefony mají tlačítko, které je vypne. Tak to – alespoň na noc – zkuste. Pokud nejste v práci nebo trávíte čas s rodinou, odpojte na telefonu internetové připojení a ztlumte zvuk. A telefon ponechejte někde, kde ho nebudete mít na očích.

3. Den bez technologií

Co si vyhradit čas od času den, kdy se odstřihnete od jakýchkoli moderních technologií? Možná to bude zpočátku nezvyk, ale uvidíte, že si to nakonec užijete.

4. Vstup zakázán

Zakažte svému mobilu přístup do ložnice. Tak alespoň nebudete usínat s pohledem na displej (navíc světlo, které vydává, negativně ovlivňuje kvalitu spánku).

5. Já jsem šéf

Zamyslete se – copak se chcete nechat ovládat technikou? Mobilním telefonem? To vy jste člověk s vlastní vůlí, vy máte vše ve svých rukou. I rozhodnutí, že se zbavíte závislosti na mobilu…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Hřibová omáčka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat