Komentáře k článku

míra 05.03.2017

bezcitný člověk

karel 05.03.2017

V tom věku je to ještě tele, který toho na takový zásadní rozhodnutí moc málo ví. Ale je to její život a její blbost. A myslím že je otázkou času kdy přijde o přítele.

Eva 05.03.2017

Slečně rozumím, taky jsem nikdy po dětech netoužila, s dětmi jsem pracovala celý život a byla jsem ráda, že jsem doma měla od nich klid. Nyní jsem už v penzi a děti mi i dál nechybí a vím, že i kdybych nějaké měla, tak by se stejně o mě nestaraly, protože každý má svůj život a kdoví, kde by taky byly a žily. Je to každého věc atd.*3*

Datel 05.03.2017

Nechce mít dítě a prezentuje to jako nesobecké rozhodnutí - je to její věc, ale komentovat to jako že ženy mající děti jsou pipiny které znají jen plotnu, pračku a utírání prcin je ubohost. Znám plno normálních žen, co žijí život naplno i s dětmi... Od této raději dál...

Romana 05.03.2017

Také si myslím ,ze je to Nelcino rozhodnutí..znám víc žen které prostě ví,že dětí nechtějí. ..pokud to tak cítí. ...přeju hodně štěstí v životě.

slava novy 05.03.2017

měla jsi být machometánkou a je to o.k.jako žena jsi nepochopila nic ani svoji matku,ani otce.je mi tě líto i tvých rodičů

Jitka slava novy 05.03.2017

Vaše náboženství respektujeme, ale tady jste v Evropě a tady se hodnota člověka neodvíjí od počtu dětí, jak je to v islámu.

Fanda slava novy 05.03.2017

šetřete trochu s tou lítostí...když ji takhle vyplejtváte na neznámý lidi, o kterejch nic nevíte, žádná vám nezbude! Nebo že by to bylo ve skutečnosti něco jinýho než lítost...? Něco jako... to se zase cítim o mnoho líp, jak jsem jí to natřel. MOje těžce zkoušený seběvědomí se na chvilku zatetelilo, podobně, jako když se sousedovi stalo to neštěstí...

slava novy 05.03.2017

měla jsi být machometánkou a je to o.k.jako žena jsi nepochopila nic ani svoji matku,ani otce.je mi tě líto i tvých rodičů

Jitka 05.03.2017

Docela Nelu chápu. Takových žen bude přibývat. Do dnešního světa bych děti také dvakrát nechtěla. Nikdo neví, co bude zítra. Není jistota v ničem. Nerváky, trápení, hledání pracovních příležitostí, celosvětová hrozba válek, neustálé zdražování, špiclování všude možně i nemožně, špatná lékařská péče za velké prachy.... Jsem ráda, že děti už vyletěly z hnízda.

Datel Jitka 05.03.2017

Jitko. Proboha. A do kterého světa byste dítě chtěla? Výmluva to je, přiznejte to...

Fanda Datel 05.03.2017

To je její pohled na svět. Jaká výmluva? Proč by si co měla něco přiznávat? To, že budoucnost vidí jinak než vy a chmurně, je prostě fakt. Se stim smiřtě :-O

Karin 05.03.2017

Myslím si že je to každého svobodná volba. Kritizovat někoho kvůli tmu že chce žít svůj život podle svých představ a ne podle nějakých zažitých klišé mi přijde hloupé. Několikrát tu padlo slovo sobec, zajímalo by mě, ve vztahu ke komu, by dotyčná měla být sobcem?

Fanda Karin 05.03.2017

;-) no ve vztahu k nám přece, k nám co jsme se tak obětovali a děti máme, ve vztahu ke společnosti... protože my ty děti máme ne proto, že jstem je prostě chtěli, ale proto, že jsem se pro společnost nesobecky obětovali :-p

Blanka 05.03.2017

Myslím si, že plnohodnotný život bez dětí se dá žít. Jen mám ale obavy, aby Nela svého činu opravdu jednou nelitovala. Znám spoustu žen, které ještě v pětatřiceti letech tvrdily, že dítě nikdy nechtějí. A pak se ještě později rozhodly, že ano. A u některých to byl opravdu problém ( myslím po zdravotní stránce). Proto doufám, že tohle nebude případ Nely, jelikož její rozhodnutí je bohužel už nevratné. Přeji krásný život. ;-)

ivana 05.03.2017

Ted je mile slecne 29 let,je mlada,jiste krasna,ma plno zajmu,zalib,pratel.Ale je taky velice sobecka,mysli jen a jen na sebe.Samozrejme je veci kazdeho jak si zaridi zivot,ale ty jeji tlachy jsou velice kratkozrake.Vecne mlada nebude.Mysli na to,jake to bude az ji bude 50,60,70...let?Zajimalo by me,jestli i v tom veku bude stale zastavat stejny nazor,zda nebude litovat toho,ze se dobrovolne vzdala materstvi.Uvedomuje si,ze kdyby takto uvazovala jeji matka,tak tady dnes neni?Ono se jinak mluvi a jinak veci vypadaji v tech 29 a jinak v 70.Je smutne,ze pribyva zen,ktere dite nechteji.Je to-dle meho- projev sobectvi,neochoty vzdat se sveho pohodli pro nekoho,snad i strachu.A to vse takove zeny schovavaji za jakesi pseudopravo se rozhodnout nemit dite.Pro to nenarozene dite je jen dobre,ze takova zena dite nema.Jiste-jsou zeny bezdetne,ktere proste dite mit nemohou a naucily se svuj zivot bez ditete naplnit.Ale ty se pro to dobrovolne nerozhodly,byly k tomu zivotem postaveny.Nepreju slecne nic zleho,ale na to svoje sobectvi by mela doplatit tim,ze stari a konec zivota prozije v osameni.Proc by se o ni na stari mel nekdo starat a obetovat ji peci,cas a energii,kdyz ona sama v mladi toto nebyla ochotna jinemu cloveku poskytnout?Vyuzila prece sveho prava nemit dite!Nemela k nikomu zadne povinnosti.Proc by pak mel mit nekdo nejake povinnost vuci ni!

Ela ivana 05.03.2017

Píšete, že je sobecká a myslí jen na sebe...a na koho má myslet? Jasně, že na sebe, vždyť je to její život. A kdo má mít nějaké povinnosti vůči ní?

Jitka ivana 05.03.2017

Co pořád všichni máte s tím mládím, krásou, přáteli? To vypadá, jako by si děti pořizovaly staré šeredy, které se samy nudí. Často je to tak, že k dětem nemají vztah lidi introvertní, kteří nevyhledávají společnost. Pro ně je představa, že až budou staří, přiřítí se k nim vnoučata, spíše děsivá než lákavá.

Fanda ivana 05.03.2017

Rozhodla jste se dobrovolně děti mít, tak jim tu pohodu nezáviďte. matky, co jsou skutečné šťastné, se totiž takhle nevyjadřují. A kdo se o ni postará ve stráří? Třeba někdo, komu za to zaplatí? Jako je to u spiusty lidí i teď, a dokonce i u těch, kteří děli měli?

iv Fanda 05.03.2017

Tady neni rec o zavideni pohody,nejak si pletete pojmy.Deti mam davno dospele,nemam pocit,ze me o cokoliv pripravily,uz vubec ne o pocit stesti.☺

Fanda iv 05.03.2017

Tak jako zralá moudrá žena jistě víte, jak znytečné a nesmylsné je někoho takto soudit, povyšovat se atd, a tamto byl jistě jen nějaký omyl

Božka Fanda 13.11.2018

Aha, tak když je to tak úžasné a skvělé mít děti proč mi matka pořád otloukala o hlavu jak sem jí zkazila život, že mě nechtěla, že se těšila až vypadnu z domu a mlátila mě? Hm? a představte si právě díky ní já ty děti taky nechci!

Beny 05.03.2017

Její rozhodnutí,nevím proč bych ji měl odsuzovat.

Martin Múčka 05.03.2017

Jednou se jí možná rozsvítí.... Ale už bude pozdě.

TAUCHER 05.03.2017

Člověk teprve až po narození svého dítěte hodně pochopí a dokáže opravdu cítit !

Fanda TAUCHER 05.03.2017

Tak, fajn, že jste po narození konečně začala cítit. Všichni ale nejsou stejní. Někdo se s citem už narodí, pomáhá kde se dá, miluje... a dokonce dříve, než má děti.

Jaroslav Procházka 05.03.2017

Myslím, že to je volba kterou si každý musí rozhodnout sám. Hlasoval jsem, že se dá žít plnohodnotný život i bez dětí a stojím si za tím. Sám děti mám, ale prostě volba je každém zvlášť a my to rozhodnutí musíme akceptovat a ne toho či tu za to pranýřovat.

Zdeněk 05.03.2017

Mnohých z pisatelů, či pisatelek je mi líto. Umíte si představit, jak by to bylo, kdyby stejným způsobem uvažovali Vaší rodiče, kteří žili v podstatně skromnějších podmínkách a přesto měli právě Váááás.

Ela Zdeněk 05.03.2017

Už to tady bylo zmiňované vícekrát...bylo by nám to jedno, protože bychom nebyli:-D

Gabriela 05.03.2017

Nevim jak je možné, že v dnešním světe, kdy je možné se svobodně vyjadřovat, neni možné se svobodně rozhodnout o tom co chci nebo nechci. Proč její rozhodnutí proste neakceptujete. Pokud bude někdy litovat bude to jen a jen ona kdo se bude muset nad svým rozhodnutím zamyslet. Já taky nechci děti a vím, že je nikdy mít nebudu a také i když jsem se nerozhodla se nechat sterilizovat, poslouchám, že je to špatně. Respektujme druhé a jejich rozhodnutí a nechme druhé žít jejich život.

jáva Gabriela 05.03.2017

Ale my ho akceptujeme. To nelze napsat co si o tom myslíme. Aceptuji i to, že jsou tu cikáni. A nemůžu říct, že se mi to nelíbí?

Fanda jáva 05.03.2017

víte co znamená slovo "akceptovat"? sotva. Mimochodem, bylo skvělé, jak jste tu dal(a) bod za vtip v domnění, že je to nějaký dojemný příběh - o té sklenici vody - prostě kde nic není, ani smrt nebere

Spíš pošetilé než zbytečné 05.03.2017

Někteří lidi prostě nestojí za to.

Vlaďka. 05.03.2017

Dopředu nepoznáte, jaký budete rodič.

Eva 05.03.2017

Co je asi tak horší? Nemít dítě z přesvědčení, nebo ho mít proto, že se to má? A pak jet s kočárkem s cigárem v koutku, vrazit dítě na pískoviště a věnovat se tabletu nebo drbat s dalšími "matkami" a řvát na dítě, ať neotravuje? Nebo po třech měsících mateřské nastoupit do práce a k dítěti si pořídit chůvu, nebo se o něj střídat s partnerem a prarodiči? Moralisté by měli skočit hlavou do zdi, snad by se jim tam i rozsvítilo. A upřímně - být v jejím věku, asi bych také hodně přemýšlela o tom, jestli dítě x děti mít nebo ne. Držím palce :D

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat