Komentáře k článku

Jsem ve válce jako Breivik 05.03.2017

Pryč od zraněných sobeckých žen. Nedovolte jim, aby k sobě kohokoliv připoutali. Hlavně ne děti. Není pro dítě bezpečné mít je rád. Protože jsou nebezpečné i sami sobě, natož okolí. Můžete je litovat, ale za žádnou cenu jim nedávejte všanc nevinné životy. Můžete tisíckrát chtít být dobrá matka, ale nikdy to nepůjde, když v sobě máte zraněné zvíře. Jednou mi spadla na hlavu cihla asi z třímetrové výšky. Ještě cca 2 roky jsem se krčila a chránila si hlavu, když mi nad hlavou proletěl stín. Když vás systematicky zraňují celé dětství i v mladé dospělosti, jste spíš po zuby ozbrojený voják pálící po všem, co se pohne, než člověk. Tyhle reflexy nevymažete po celý zbytek života. Jste voják v nepřátelské džugli a každý krok vás může stát život a podle toho jednáte. Neumíte žít v míru. Nemáte chvilku klidu. Nemůžete uvažovat jasně, protože jste neustále ohrožená. A cokoliv nebo kdokoliv, co se vyskytuje kolem vás, máte pocit, že máte právo využít pro svoje přežití.

Hana Kratošková 05.03.2017

Jednou toho bude litovat,ale to bude už pozdě.

Zdena 05.03.2017

Mám tři děti, ale vůbec Nelu neodsuzuji. Je to její život a její rozhodnutí, nikdo nemá právo jí nutit do něčeho co nechce, nebo ji odsuzovat. Ona žije svůj život a jak to je jen její věc.

Mirek 05.03.2017

To je opravdu zpráva na první stranu. Proč nám to pořád cpete? Koho to zajímá? Jedna ze 7 miliard, no a co, ať s tím neobtěžuje!

deeana 05.03.2017

Tohle téma je v dnešní době hrozně konfliktní. Já si myslím, že žena si má svobodně rozhodnout.

nn 05.03.2017

To jsou tady kecy. Je to její věc. Ovšem maloměšťačky a pozérky jí budou napadat, protože se odchýlila od stáda.

x 05.03.2017

...k tomu snad dodat, že znám spoustu sobců co děti mají....

Jitka 05.03.2017

je na každém, aby se rozhodl , jak naloží se svým životem......ale nechat se v devětadvaceti sterilizovat ? To musela hodně zaplatit, aby se nějaký doktor nechal přemluvit.......když se rozhodnu ,že nebudu mít děti, nemusím se kvůli tomu nechat zmrzačit. Navíc takové rozhodnutí ve dvaceti letech ??(8let hledala doktora...) Je mi té slečny líto......

Andy Jitka 05.03.2017

Nevím proč jí litujete jako kdyby byla nějaký úbožák. Sterilizace není žádné mrzačení pravděpodobně si to pletete s kastrací. Sterilizace je česky řečeno podvázání vaječníků. Samozřejmě musela platit za takový úkon obzvlášť v U.S.A., jenom u nás tento zákrok stojí od 10000 až do 20000Kč - záleží jakým způsobem je operace provedena a v jaké nemocnici, ale rozhodně ne z důvodu, že by jí to doktor dělal na černo. Pár let už je povoleno tento zákrok i u nás od 21let.

Blue 05.03.2017

Nechápu proč hned sterilizace. A už vůbec nerozumím tomu, jak si může teď v 29ti letech být tak neochvějně jistá, že se její pohled na založení rodiny nikdy nezmění. To samo o sobě poukazuje na jistou nevyzrálost oné slečny. Život může přinést lecos. Teď je jistě spokojená, má spoustu přátel, dobrou práci a bohatý společenský život, ale to se s věkem změní. Každý má právo na to, rozhodnout se jaký život bude žít, ale sterilizace je dost konečné řešení. Přeci je spousta jiných možností. Já osobně si život bez dětí neumím představit. Není to jednoduché a rozhodně to není pro sobce, ale stojí to za to.

Ela Blue 05.03.2017

Sice nezastávám radikální řešení jako sterilizaci, ale můžete mi prosím říct, proč si nedovedete představit život bez dětí? Jaké jsou ty plusy, které podle Vás jako bezdětná mít nebudu?

Magda Blue 05.03.2017

A řekl/a byste to samé, když by si v těch 29-ti chtěla děti pořídit? Taky by radši měla počkat, protože může změnit názor?

Blue Ela 05.03.2017

Ty plusy zjistíte, až to dítě mít budete. Tak ryzí a bezpodmínečný cit, jako je mateřská láska nelze ničím nahradit. Najednou se život přestane točit jen kolem Vás a Vašich potřeb a budete dělat vše pro to, aby bylo šťastné Vaše dítě. A to Vám to pak oplácí tisíci úsměvy, objetími a časem taky pomocí, kterou dřív nebo později budeme potřebovat všichni. Moji rodiče mě milovali a milují a já jim dnes v dospělém věku konečně můžu tu lásku a péči začít vracet, když jsou staří a potřebují mě. A není to proto, že musím, dělám to ráda a s úctou a vděkem. A doufám, že jednou se i moje děti budou takhle chovat ke mě.

Ela Blue 05.03.2017

V tomto bohužel žádné plusy nevidím....a ve 40-ti už si žádné děti pořizovat nebudu.

jáva Blue 05.03.2017

Ano to přesně ono. A na první pohled toho není moc, ale pravda je úplně jiná.

jáva Ela 05.03.2017

jinou odpověď ani nelze očekávat

Blue jáva 05.03.2017

já vidím svůj vztah s rodiči a jejich vztah s jejich rodiči a to mě denně přesvědčuje, že to za to stojí. Každý má právo se rozhodnout jak naloží s životem, jen by nemusela hned spěchat se sterilizací. Kór v době moderních metod antikoncepce to myslím není nutné.

Ela jáva 05.03.2017

Skákat kolem dětí průměrně 18 let, abych v 60-ti zjistila, že se mi život rozplynul rychle mezi prsty? Co potom?

jáva Blue 05.03.2017

Ano, to je naprostá pravda.

Hela Blue 05.03.2017

Krásně napsané. <3

jáva Ela 05.03.2017

Ale dělej si co chceš mě je to u pozadí. Já tvrdím, že to není normální to je vše.

Hela Ela 05.03.2017

Je dobře, že vy jste se rozhodla děti nemít.

Ela jáva 05.03.2017

A co je "normální"?

Ela Hela 05.03.2017

Vidíte...já si to taky myslím.

Julie Ela 05.03.2017

"Normální" je to, co dělá většina. Z tohoto hlediska není normální mít blond vlasy, nosit brýle, nemít televizi, nebo nečíst Blesk.*17*

jostab Hela 05.03.2017

Buďte za to vděčná , bohužel každý to tak nemá a to je potřeba si uvědomit a až potom soudit.

jáva Ela 05.03.2017

Mimochodem stejně v šedesáti zjistíš, že se ti život rozplynul mezi prsty. Pouze s tím rozdílem, že krom pečovateláku si tě nikdo nevšimne. Definitivně a bez naděje. Kdežto s těmi dětmi ti zbude alspoň ta naděje když nic jiného. A Stáři asi není nic moc. Viděl jsem to na svých babičkách a ty byly vděčné i jen za to, že mohly pro někoho uvařit.

jáva Julie 05.03.2017

marnost nad marnost

Ela Julie 05.03.2017

:-D

Ela jáva 05.03.2017

Neznáš můj život, co jsem prožila...tak nemůžeš soudit. Teprve ve 40-ti začínám žít a podle svých představ. Děti v něm (pro tebe a ostatní) nemají místo. A stáří mi nevadí, myslím, že jsem na něj připravená i bez dětí dobře.

Magda jáva 05.03.2017

Ve vyšším věku už člověk hodně vzpomíná a rekapituluje. Spokojení jsou většinou ti, kteří si můžou říct, že je život bavil, že žili podle svých představ. Naopak lidé, kteří se nechali utvářet podle představ ostatních, často litují. Jakožto jedna z těch starších a pokročilých vždy říkám - nenechte se děsit stářím a žijte podle sebe.

Ela Magda 05.03.2017

Děkuji:-)

Jarka Hela 05.03.2017

Konečně normální názor. Nevím, co je to dnes za lidi, tedy ženy, které se vědomě o něco takového chtějí připravit. Ony by se dívaly na svět jinak, kdyby si chtěly prožít, to co Vy.Ale protože vidí jen sebe a své potřeby a jejich psychika není v souladu s jejich tělem, jsou vlastně o něco ochuzeny. Možná, že za to nemůžou. I příroda má právo na úlety.

Andy jáva 05.03.2017

Proč má utrácet za HA, která je drahá a ještě zrovna ne to nejlepší pro její tělo. Samozřejmě jsou i další antikoncepce, ale jejich účinost nestojí za nic. Sterilizace je jedině skoro 100% účiná a ten klid a jistota myslím, že za to stojí - hlavně když ví co v životě chce.

Andy Magda 05.03.2017

Tohle naopak svědčí o naprosté vyzrálosti. Slečna ví co chce tak si za tím jde. Ve 29ti letech je už dost stará aby si takovým zásadní krok uměla dobře promyslet se všema důsledkama. Sterilizace je u nás povolena už od 21 roku takže i mnohem mladší jedinci můžou rozhodovat o tak zásadní věci.

ovace 05.03.2017

zajímavé

erik 05.03.2017

proti gustu,žádný dišputát, dle mne to normální není,ale je to její volby a tak to má být, nikdo si nesmí brát právo rozhodovat za druhého:-)))

Martin 05.03.2017

Pokud se ženská sama rozhodne, že dítě nechce a mít ho nebude, je to normální a je to hlavně její věc. Pokud ho chce a má ho, je to taky normální. Dost otravné ale je, když lidi neustále soudí někoho druhého a vnucují mu svůj názor a moralizují a moralizují.

petr 05.03.2017

;-)Super,odevzdej se tomu kdo tě stvořil.Pokud ne,tak jsi hloupá a měla jsi mít děti a dobře je vychovat.Jinak s tím docela souhlasím.Mít děti a neumět je dobře vychovat,což je dnes módou,raději děti nemít!

Jarmila Karmášková 05.03.2017

Dítě je mé pokračování a důkaz toho že jsem žila.Všechno jiné skončí ale pouto matka + dítě je trvalé.Dítě je počátek dalších generací a zachovává život na Zemi. Dítě není překážkou , aby žena cokoliv dokázala.A není lepšího pocitu jako to že se vašemu dítěti daří.

Julie Jarmila Karmášková 05.03.2017

Vše pomíjí, ale pouto matka a dítě je trvalé? Nevěděla jsem, že porodem získá člověk pro sebe a své dítě nesmrtelnost.:-)

Yarda 05.03.2017

Na smrtelné posteli leží 80-letý milovaný manžel, otec, dědeček. Blíží se jeho poslední chvíle na tomto světě a kolem něj se shromáždila celá rodina, žena, všechny děti, skoro všechny vnoučata a dokonce několik pravnoučat. Všichni soucitně a v tichu čekají až přijde ta chvíle. Náhle se dědeček probere a povídá: "Povím Vám mí nejbližší své největší tajemství: Já jsem se ve skutečnosti nikdy nechtěl oženit a založit rodinu. Měl jsem všechno. Rychlá auta, krásné ženy, mnoho přátel a bohaté konto. Ale jednoho dne mi přítel pověděl: "Ožeň se a založ rodinu, protože Ti nebude mít kdo podat sklenici vody, až budeš na smrtelné posteli a budeš mít žízeň. A tak jsem se oženil a radikálně tak změnil svůj život. Večerní diskotéky s krásnými ženami nahradilo sledování seriálů s manželkou. Autem jsem jezdil pro vás děti moje do školy a ze školy a na společné dovolené k moři. Peníze z konta se rozplynuly na vaše studia děti moje. Krásné dny svobody odnesl vítr. A teď když ležím na smrtelné posteli, víte co je nejhorší?" "Co tatínku náš drahý?" se všichni ptají. "Nemám žízeň, kurva!!!"

jáva Yarda 05.03.2017

bod

Vava 05.03.2017

Pokud může a nechce je to jalovice. Jsou i takové, které by dítě chtěli a nemohou. Takové pochopím.

Julie Vava 05.03.2017

No, ono je to tak, že z jalovice se po otelení stane kráva. A já bych k tomu dodala, že kdo tyhle kategorie používá na ženy, je zřejmě sám pěkný vůl.;*(

xa Julie 05.03.2017

Kráva je uzitecna. Dá nám telatka a mlíčko a co taková jalovice.

Magda xa 05.03.2017

Ta Vás kopne kopýtkem do hlavičky, aby se Vám rozsvítilo. Což může být užitečnější než mlíčko.

Ela Magda 05.03.2017

:-D

abc Magda 05.03.2017

Do hlavy by zasloužily kopnout ty jalovice, co děti mít dobrovolně nechtějí - třeba by se jim konečně rozsvítilo.

jostab Vava 05.03.2017

Pro zklidnění: Ptá se učitelka dětí, víte jak se nazývá muž, který chce ale nemůže ? No přece impotent. A jak se nazývá muž který může ale nechce? Hajzl děti, to je hajzl.

kafková jostab 05.03.2017

XD

Gabriela 05.03.2017

Souhlasim, kazdeho vec. Ja deti taky nechci a v mem okoli je nas vice. Jake si to holky udelame .... Podporuji rozhodnuti deti nemit - jednoznacne.

jostab Gabriela 05.03.2017

Tento názor nemohu plně podpořit. Myslím si totiž že je škoda nevyužít této priority dané přírodou . Pokud je ovšem žena z nějakého důvodu přesvědčená že děti mít nechce, je rozhodně lepší tak učinit než by přibylo další dítě o které není postaráno , nedej bože je týrané.

Andy Gabriela 05.03.2017

Čím víc nás bude tím bude svět lepší.

pyšná máma 05.03.2017

Stát se matkou je to nejkrásnější co vás může v životě potkat. Žena, která dítě nemá to nemůže nikdy pochopit. Nemluvím o těch krkavcich matkách - ty ať se radši nemnoží.

Ela pyšná máma 05.03.2017

A já zase nemůžu pochopit, že je to pro Vás nejkrásnější zážitek.

Zdeněk 05.03.2017

Vážená paní Markéto, někdy se prostě stane, že ze zdravotních důvodů žena mít dítě nemůže. Je podstatný rozdíl nemůže, nebo nechce. Umím se vžít do myšlení ženy, která mít děti nemůže. To je, dle mého názoru, jedna ze chmurných stránek života ženy. Každá normální žena děti chce, stejně jako Vy. Která žena dítě nechce, tak si ho ani nezaslouží. Pokud se jí narodí, tak to dítě od samého začátku přichází do maximálně složitého průběhu života. Pro ženy, které po dětech touží, se přece východisko dá najít

Týnka 05.03.2017

Já sice už jedno dítě mám a na 100 procent vím,že druhé nechci a lidi okolo mě se na mě dívají taky blbě,že jsem sobecká..... Takže Nelu uplně chápu......

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat