Úsměv na fotce nás dělá staršími

Stalo se diktátem západní společnosti, že se musí na fotkách usmívat, navzdory tomu, zda se chce usmívat i nitro. Ústa od ucha k uchu a perličky mezi rty jsou povinné při focení, pochodu po červeném koberci a vystupování na veřejnosti. Jenže vědci z Ontaria prokázali, že nás úsměv paradoxně činí staršími. Ve srovnání se špulením rtů – které celý život pevně drží Victoria Beckhamová – nám přidává tři roky.

Člověk, který se usmívá od ucha k uchu, vypadá o tři roky starší než jiný, který na fotce rty špulí.

Ačkoli si úsměv spojujeme kulturně s projevem mládí, podtrhuje všechny vrásky v obličeji, které ho činí vizuálně starším.

A vůbec nejmladistvějším výrazem je pak údiv. Kdo chce na fotce vypadat až o pět let mladší, měl by trochu povytáhnout obočí a vyvalit oči, jako by byl překvapený. Tento výraz totiž vyhlazuje vrásky.

„V našem výzkumu jsme prokázali, že víra, že úsměv je projevem mládí, která je zakotvena v naší kultuře, je vírou mylnou,“ uvedl doktor Melvyn Goodale z University of Western Ontario v kanadském Londonu.

Pro dokonalé snímky

Ačkoli nikdo z nás moc neřeší, zda na fotografii z dovolené vypadá o pár let starší jen proto, že se směje (přece by se člověk nemračil, když mu je skvěle), občas toužíme vypadat na fotkách jako profesionální modelky a modelové. Jenže jak na to, když vám příroda do vínku nenadělila schopnost být fotogeničtí? Newyorský fotograf Peter Hurley má jednoduché řešení!

Lidé podle něj často začnou před objektivem takzvaně valit bulvy, roztáhnou oči doširoka a myslí si, že jim to přidá na kráse. Opak je podle něj pravdou. Ve videoklipu na YouTube pak představuje několik srovnání, jak vypadají jeho modelové s vyvalenýma očima a naopak s přimhouřenýma. V druhém případě jsou vždy atraktivnější. Podle Hurleyho totiž výraz s přimhouřenýma očima dodává obličeji sebevědomí.

Mhouření však musí mít svou míru. „Jde o to poněkud pozvednout spodní víčko,“ tvrdí Hurley. „Sebevědomí vychází z očí. Ale nesmíte to přehánět. Trošičku zvednout spodní víčko,“ popisuje svůj fígl portrétista z New Yorku.

Peterovým druhým tipem je zdůraznění dolní čelisti. Kdo má baculatější bradu či krk, musí hlavu vystrčit před tělo, přičemž bradu zasune a čelo trochu předsune. Opět ale platí to, že se to nesmí přehnat. „Musíte obě techniky využívat jemně. Stále být v normální poloze jako člověk. A všem vám tohle nabízím jako dárek. Můžete vypadat skvěle,“ tvrdí podle listu Sydney Morning Herald.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat