Jen pro zlomek lidí je důležitá inteligence partnera. Zbytku záleží hlavně na vzhledu

16.01.2018 | Zajímavosti

Jak je to s hodnotami dnešní mladé generace při hledání partnera, naznačuje výzkum australských psychologů. Zjistili totiž, že vzhled a povrchní vlastnosti jsou skutečně podstatnější než inteligence a vnitřní vlastnosti. A to u devadesáti procent jedinců. Jen deset procent mladých je sexuálně přitahováno k někomu ve chvíli, kdy projeví verbálně svou inteligenci. A nejžádanější je přitom IQ kolem 120. Tedy slabý nadprůměr.

Podle psychologů z University of Western Australia v Perthu je mezi mladými jen deset procent sapiosexuálů. Tak se označují lidé, které přitahuje ze všech vlastností partnera nejvíce právě intelekt.

Přitom mezi muži a ženami této věkové kategorie není rozdíl, u obou pohlaví je stejný počet těch, kteří tvrdí, že právě rozum a inteligence jsou nejvíc sexy na protějšku. Ale většina si vystačí s IQ 120, tedy nadprůměrnou inteligencí. Géniové, kteří mají IQ 140 a výš, už tolik žádoucí nejsou.

„Většina mladých ve věku osmnáct až pětatřicet let neprojevovala žádné výrazné sexuální vztahy k inteligenci protějšku. Jen malá skupina – deset procent – vyjadřovala silnou sexuální přitažlivost k lidem s vysokým IQ,“ tvrdí doktor Gilles Gignac z University of Western Australia.

Přitažlivost jako důkaz citů

Zatímco některým lidem stačí k sexuální přitažlivost fakt, že se mu protějšek líbí, existují lidé, kteří by se s něčím takovým rozhodně nespokojili. V populaci je řada těch, kteří sice fyzickou stránku lásky neodmítají, ale protiví se jim její provozování s někým, koho hluboce citově nemilují. Odborníci je označují jako demisexuálové.

Ačkoli můžou mít zdravé libido, na prvním rande by nedali svému protějšku ani polibek. Sex připadá v úvahu až poté, co se vážně zamilují do osobnosti protějšku.

Demisexuálům totiž jde skutečně o osobnost a její vlastnosti, což je pro ně vzrušující. Charakter však člověk nepozná plně na prvním ani druhém rande. S demisexuálem se tak zájemce o něj vyspí nejdříve po několika týdnech či měsících randění.

Demisexuály ale nevedou k tomuto chování víra či náboženství, motivem je skutečně fakt, že je přitahuje hluboké citové pouto k osobnosti, do níž se musejí zamilovat. Teprve po vytvoření hlubokého emočního vztahu pouštějí druhého do své zahrádky rajských rozkoší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat