Zákony na hlavu postavené. Na Aljašce nevystrkujte losa z letadla

09.08.2019 | Zajímavosti

Některé zákony v našem státě nám připadají, mírně řečeno, trochu z cesty. Až si ale přečtete, za co všechno vás mohou pokutovat jinde ve světě, budou vám ty naše připadat zcela v normě. Věděli jste například, že jedete-li ve státě Idaho zrovna na žirafě, máte zákonem zakázáno současně z jejího hřbetu rybařit? Že ne? Tak si na to dejte pozor!

Vtipných zákonů, které snad ani nelze brát vážně, je na světe nespočet. My se ale zaměříme na ty poněkud vážnější.

Amerika

Vyplnit správně daňové přiznání je pro leckoho vyšší dívčí. Pokud však máte problém s vyplněním formuláře u nás, v Minnesotě byste byli asi ještě více zmateni. Do tamního prohlášení totiž musíte uvést také datum vaší smrti. Co na tom, že jste stále naživu, zákon je zákon.

No, ale pokud byste se chtěli placení daní zcela vyhnout a raději byste si ublížili, než abyste museli otevřít peněženku, nedělejte to ve státě Alabama. Zde je sebevražda či sebepoškození s trvalými následky za účelem vyhnutí se placení daní přísně zakázáno.

Británie

Jestliže se chystáte na dovolenou do Londýna a rádi byste si prohlédli i budovu Parlamentu, zajděte si raději ještě předtím na kompletní zdravotní prohlídku. Pokud byste totiž nebyli ve formě a nedejbůh by to s vámi v budově Parlamentu seklo, máte ze zákona nárok na státní pohřeb. Z tohoto důvodu je umírání na půdě tamní instituce zakázáno.

Nemusíte mít ale na kahánku, abyste měli problém se zdejšími zákony. K tomu, aby vás soudili za velezradu, úplně postačí, nalepíte-li poštovní známku, na které je vyobrazena královna, hlavou dolů. Až budete posílat pozdravy z dálek, dejte si na to pozor.

Finsko

Jestliže máte vysoký plat a k tomu jste navíc milovníky rychlé jízdy, raději se Finsku obloukem vyhněte. Zdejší zákon totiž umožňuje stanovit výši pokuty za překročení rychlosti na základě výše vašeho platu. Rekordmanem je v tomto případě šéf firmy Nokia Anssi Vanjoki, který za překročení rychlosti o dvacet kilometrů v hodině dostal pokutu ve výši 213 milionů korun. Soud k němu byl však shovívavý a konečnou částku snížil na pouhých 18 milionů. To si určitě oddechl.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat