5 věcí, které by vám mohly zkazit zářijovou dovolenou

Na dovolenou se těšíme celý rok, tak kdo by si ji chtěl nechat zkazit? Spolu s odbornicí Tatianou Polákovou jsme vytipovali 5 základních věcí, na něž je dobré dát si pozor, pokud se na svou letní dovolenou teprve chystáte.

Důvěřuj, ale prověřuj

Příklady z nedávné doby opět ukazují, že volba cestovní kanceláře je zásadní. Přestože jsou všechny cestovní kanceláře pojištěny proti úpadku, tak asi nikdo z nás si nepřeje zůstat viset na letišti, protože cestovní kancelář vyhlásila bankrot. „Osvědčuje se sázka na jistotu prověřené cestovní kanceláře se zahraničním zázemím a s širokým portfóliem zájezdů do různých zemí. CK, která jezdí do jedné nebo málo destinací je citlivější na problémy spojené se situací v destinaci, ať už hospodářského či bezpečnostního charakteru,“ říká Tatiana Poláková, specialistka na zájezdy. Zda je vaše CK pojištěná si ověřte na stránkách ACKČR.

Hlava děravá

V době, kdy se dá většina věcí pořídit v případě nouze i v místě dovolené, je zbytečné se extrémně stresovat z toho, že něco zapomenete. Nicméně je škoda již nakoupené věci doma nechat. Pro hladký průběh dovolené si napište s předstihem seznam. Postupným odškrtáváním budete mít přehled, co ještě zbývá nakoupit a zabalit do kufru. Velká komplikace by mohla nastat, pokud si s sebou nezabalíte osobní doklady nebo pravidelně užívané léky. Seznam věcí nepodceňujte.

Omezení do letadla

Všechno jste řádně zabalili, zavazadla nepřekročila váhový limit a jste na letišti včas. Ale po odbavení nastává problém a letištní kontrola vám kontroluje obsah příručního zavazadla. Pokud se chcete vyhnout rozloučení s osobními věcmi a nepříjemné konfrontaci s letištním personálem neberte si s sebou do letadla zejména: hračky napodobující zbraně, nůžky s délkou ostří větší než 6 cm, holicí břitvy a čepele nebo alkoholické nápoje o obsahu alkoholu více než 70 %. Tekutiny, gely a látky podobné konzistence v příručním zavazadle nesmí překročit objem vyšší než 100 ml, musejí být navíc předloženy k samostatné kontrole v jediném průhledném, opakovaně uzavíratelném plastovém sáčku o maximálním objemu 1 litr. Příruční zavazadlo tedy připravte pečlivě.

Buďte opatrní

Kapsáře najdeme všude, kde se koncentrují turisté. Nezapomeňte, příležitost dělá zloděje, a proto dodržujte jednoduchá pravidla. Nenoste u sebe veškerou hotovost. Část nechejte na hotelu v bezpečnostním sejfu, kam si uložte i případné cennosti. Věnujte pozornost svým osobním zavazadlům a nenechávejte je bez dozoru. Nikdy nedávejte cenné věci v autě na viditelné místo. Můžete přijít nejen o ně, ale budete muset řešit i poškození vozidla. Za ty nepříjemnosti to nestojí. Jednoduše buďte opatrní.

Nešetřete na nesprávném místě

Podcenit cestovní pojištění se nevyplácí. V případě úrazu a nutnosti ošetření nebo dokonce převozu zpět do České republiky se může částka vyšplhat do desetitisíců korun. „Tento typ pojištění stojí doslova pár korun a přispěje i k vašemu většímu klidu na dovolené,“ radí Tatiana Poláková z Neckermann CK. Pokud zamýšlíte provozovat o dovolené různé druhy adrenalinových sportů jako je horolezectví nebo potápění, tak si důkladně prostudujte obsah pojištění, které uzavíráte. Nezřídka je totiž nutné na tyto aktivity pojištění rozšířit. Na pojištění tedy nešetřete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat