Chcete zhubnout? Pořiďte si pejska

Lidé, vlastnící pejsky, jsou výrazně štíhlejší a pohybově aktivnější než ti, kteří nemají žádného tak aktivního domácího mazlíčka. Podle australských vědců majitelé psů ujdou týdně o pětapadesát minut víc než průměrná osoba bez psa.

„Pokud máte psa jako kamaráda na procházkách, je to skvělá motivace, protože pes nikdy neváhá jít ven a pohybovat se,“ tvrdí jeden z autorů studie z australské Nadace Srdce.

Podle studie šedesát procent majitelů psů dosáhne doporučovaných 150 minut fyzické aktivity – chůze – každý týden, což je mnohem více než tvoří průměr běžné populace.

„Majitelé psů jsou šťastnější a také zdravější než nechovatelé,“
píší odborníci na stránkách australského Daily Telegraph.

V každém případě mějte na paměti následující skutečnosti

1.    Pes vyžaduje spoustu času a energie
Pokud žijete sami a v práci jste od nevidím do nevidím (nebo žijete s partnerem, který je na tom s vytížením podobně), pes pro vás není ideálním zvířetem. S křečkem nebo želvou sice není tolik legrace (i když možná byste se divili), ale určitě nebudou naříkat a smutnit, když vás uvidí, jen když přijdete utahaní domů a zhroutíte se do postele…

2.    Pes neumí být dlouho sám
Pes je smečkové zvíře, ne samotář. Takže pokud chcete hodně cestovat, alespoň jednou do měsíce trávíte několik dnů na služební cestě apod., ještě jednu pořízení psa zvažte.

3.    Psi potřebují prostor
Jestliže žijete v panelákovém 1+kk, není úplně moudré nastěhovat si do něj třeba dogu. Každý pes potřebuje dostatek prostoru, jinak se nudí (a nejenže má pak větší tendenci ničit váš majetek, ale může i onemocnět). Při výběru plemene proto vždycky pamatujte na velikost svého (potažmo psího) obydlí.

4.    Štěňátka jsou roztomilá, ale je s nimi spousta práce
Štěně je trochu jako dítě. Musíte se o něj pečlivě starat, a navíc ho musíte všechno naučit. Pokud na to nemáte čas nebo energii (případně peníze), raději si pořiďte dospělého, vycvičeného psa.

5.    Budete muset přizpůsobit byt
Počítejte s tím, že s příchodem psa se do vašeho obydlí nastěhuje i kopa pískacích hraček (jsou přímo ideální na zakopávání), drahé a cenné věci budete muset přestěhovat z dosahu zvědavého čumáku (nebo hbitého ocasu), ukrýt (nejlépe pod zámek) budete muset i chemikálie (včetně běžných čisticích prostředků) a léky.

6.    Do vašeho života vstoupí veterinář
K péči o psa patří i ta zdravotní. Očkování, preventivní prohlídky, nemoci, zranění… S tím vším musíte počítat.

7.    Nic není zadarmo
Doby, kdy pes dostal nějaký ten zbytek od večeře, na které si pochutnávali jeho páníčkové, jsou (nebo by měly být) dávno pryč. Takže musíte počítat s tím, že krmení něco stojí. To samé platí o veterinární péči.

8.    Budete si to užívat
Navzdory výše napsanému, pes přinese do vašeho života spoustu zábavy a radosti. Užijte si to!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat