Syndrom lucky girl

Slyšeli jste někdy o syndromu lucky girl? Tento fenomén aktuálně koluje na TikToku a slibuje naplněný a super šťastný život pro každého z nás. Opravdu to funguje, nebo jsou možná i rizika?

Všichni máme jednoho přítele, který má, jak se zdá, všechno štěstí na světě: skvělý plat, báječný nový románek nebo jen náhodné peníze nalezené na ulici. Ať už to je cokoli, zdá se, že má všechno štěstí světa.  

Nemůže si ale každý z nás takto teoreticky vybudovat svůj vysněný svět? Současný manifestní trend TikTok to má umožnit.

Jak se stát lucky girl

Syndrom šťastné dívky je v podstatě cesta k úspěchu. Musíte si uvědomit, že jste ten nejšťastnější člověk na celém světě –⁠ nejšťastnější dívka na světě. Každý den máte takové štěstí, protože máte skvělé příležitosti a všechny dveře jsou pro vás otevřené. Jako šťastné dívce vám nic nestojí v cestě a můžete dosáhnout čehokoli. 

S více než 390 miliony kliknutí na #luckygirlsyndrome a #luckygirl na TikToku se tento trend šíří jako vlna. Uživatelé si podle TikToku mají opakovat věty, jako jsou „Věci se mi vždycky daří, bez ohledu na to, jak to vypadá." nebo "Všechno mi vychází. Jsem tak nadšená, jak skvělý dnešek bude. Mám takové štěstí!", několikrát denně. Protože lidský mozek potřebuje rutinu, aby si zapamatoval určitá přesvědčení a zautomatizoval je. Postupně, podle trendu, by se u vás měl rozvinout syndrom a nové pozitivní myšlení a před štěstím se už prý zachránit nemůžete. Uživatelé mluví o prvních výsledcích asi po měsíci. Nicméně pozor: negativní myšlenkové vzorce a zkušenosti samozřejmě nelze magicky odstranit.

Zdravá strana trendu

V každém případě je integrace pozitivních myšlenkových vzorců do našeho každodenního života extrémně zdravá, protože začínáme přikládat mnohem větší význam maličkostem, díky nimž záříme. Díky tomu rozšiřujeme naše zorné pole o mnoho pozitivnějších věcí – a podle trendu je také snadněji přitahujeme. Navíc to není špatný způsob, jak si zvednout sebevědomí. Podvědomí si časem zvykne na nové způsoby chování a myšlení, aby je později samo vysílalo. Takže, abyste byli tou nejšťastnější dívkou na světě, musíte se cítit hodni svého vlastního štěstí a pohody a nepochybovat o své hodnotě. 

Může přinést problémy

Trend je na jednu stranu velmi oblíbený, ale na druhou stranu se mu dostává i velké kritiky, která je oprávněná. Samozřejmě, že život šťastné dívky je plný dobré nálady a štěstí, ale to není tak snadné pro každého. Protože téma ignoruje psychické problémy, rozdíly v privilegiích nebo fyzická omezení. Ne každý může být „jen šťastný“, aby se mu otevřely dobré příležitosti. Pro mnoho lidí je nesmírně obtížné opustit staré myšlenky a změnit perspektivy, protože samozřejmě není tak snadné najít cestu z deprese nebo chudoby. 

Všeho s mírou

Každý z nás si pravděpodobně zaslouží více pozitivní energie – většinou jí máme spíše málo než příliš mnoho. Proto bychom měli tento trend báječně využít jako inspiraci k tomu, abychom se otevřeli dobrým věcem a osvobodili se od nezdravých a špatných myšlenkových vzorců.  

Zdroj: názory autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat