Fenomén Sunday Scaries

Znáte taky ten špatný pocit, který vás najednou přepadne v neděli odpoledne? O čem je fenomén Sunday Scaries a zda se týká i vás, si můžete přečíst zde.

No, neděle je vlastně nejlepší den v týdnu, že? Vyspíte se do sytosti, po obědě si odpočinete na gauči s dobrou knihou, sledujete svůj oblíbený seriál, dáte si kávu s přáteli nebo jdete s partnerem na dlouhou procházku. V neděli zkrátka rádi děláme věci, na které máme opravdu chuť, ale na které si během týdne jen stěží najdeme čas. Je prostě hloupé, když v neděli, která je vlastně tak uvolněná, najednou máme špatný pocit a my si ten den už pořádně neužijeme. O čem tento strach je, se dozvíte zde.

V psychologii se pro právě popsaný pocit ustálil výraz Sunday Scaries. To popisuje určitou formu strachu, která postihuje postižené během neděle, zejména odpoledne nebo večer. 

Také trpíte touto „nedělní úzkostí“? Tyto tři příznaky vám prozradí.

Vaše mysl už je v práci

Přemýšlíte už v neděli o tom, co všechno musíte v pondělí vyřídit v kanceláři, už si v hlavě vytváříte seznam úkolů nebo v práci procházíte každou situaci, ať je sebemenší? Vítejte v klubu, máte Sunday Scaries.

Nemůžete se na nic soustředit

Strach z pondělí nám brání žít tady a teď a jednoduše si ho užívat. Pokud se vám tedy zdá téměř nemožné číst nedělní noviny, posloucháte svou kamarádku jen napůl nebo už myslíte na pondělí, když vezmete děti na procházku, může to být známka „nedělní úzkosti“.

Není vám fyzicky dobře

Každou neděli se vám náhle objeví fyzické příznaky, jako je bolest žaludku, hlavy, tachykardie nebo je vám nevolno? Neustálý podvědomý strach je psychický stres, který se někdy může projevit fyzickými příznaky. Postižení často také trpí problémy se spánkem a v neděli večer těžko usínají.

Zdroj: www.monster.com/about/a/Red-White-and-Mostly-Blue-Monster-Data-Shows-that-the-US-Continues-to-Suffer-the-Most-from-Sunday-Night-Blues?WT.mc_n=SM_PR_blog - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat