Rozežeňte chmury vonnou svíčkou

K uklidnění pocuchaných nervů stačí tak málo! Zapalte si vonnou svíčku a nechte ji zaktivovat váš limbický systém, čímž se zvýší produkce nálady zlepšujících neurotransmiterů serotoninu a dopaminu.

Budiž světlo! Tak tohle si možná lidé říkali už v pravěku, protože svíčka jako taková je jedním z nejstarších existujících světelných zdrojů. Zatímco naši předci si ji zdlouhavě vytvářeli z ovčího tuku a včelího vosku, my si dnes v obchodě jednoduše vybereme takovou, která lahodí našemu zraku i čichu. A že je to jen obyčejná dekorace? Ale kdepak! Vonná svíčka umí zabrnkat i na tu správnou terapeutickou strunu, proto může být cenným nástrojem při podpoře duševního zdraví. Jak to dělá?

Stimul psychiky, který vás rozesměje

Některé vůně mohou mít pozitivní vliv na náladu tím, že stimulují limbický systém v mozku, který je zodpovědný za regulaci emocí. Týká se to zejména uklidňující levandule, svěžího citronu a sladší  vanilky. Když je jejich prostřednictvím limbický systém aktivován, dochází ke zvýšení produkce neurotransmiterů serotoninu a dopaminu, což jsou látky, jež navozují pocity štěstí a pohody. Co ještě se po zapálení knotu děje?

Útlum stresu. Na první dobrou!

Pokud jste ve stresu a doslova vás válcují pracovní či soukromé starosti, rozhodně si s vonnou svíčkou udělejte hezký večer. Aromaterapie se k zastavení nervozity a úzkostných stavů využívá stovky let. Na vyšponované nervy prý nejlépe zabírá vůně heřmánku nebo jasmínu, která údajně přispívá i k normalizaci krevního tlaku a snížení srdeční frekvence.

Ukolébavka pro sladké sny

Vonné svíčky mohou pomoci i při nespavosti, neboť jejich mihotavý plamen vytváří uklidňující a relaxační atmosféru, která vaše tělo krásně připraví na spánek. Nutno ovšem připomenout, že jakmile se vám začnou klížit oči, svíčku „uhaste“. Nechávat ji hořet bez dozoru se vážně nevyplácí, což by vám potvrdil asi každý profesionální i dobrovolný hasič.

Zdroj: www.indiatimes.com/life-style/home-garden/scented-candles-have-mental-health-benefits-read-on/articleshow/98863043.cms?from=mdr






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat